Yıkımın Adresi, Aktaş Mahallesi

Altındağ’da kentsel dönüşümün mimarı olan Başkan Veysel Tiryaki, park, okul ve yol alanlarını işgal eden kaçak yapılara göz açtırmıyor.

Yıkımın Adresi, Aktaş Mahallesi
Göreve geldiği günden itibaren Altındağ’da 30 binden fazla gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkan Başkan Tiryaki, kent estetiğine zarar veren harabe yapıları birer birer ortadan kaldırıyor. Tiryaki, park, okul, hastane ve sosyal donatı alanlarının bir an önce gerçek kimliğine kavuşması için hızla çalışıyor.
50 GECEKONDU DAHA YIKILDI
Yıkımın adresi bu defa Aktaş Mahallesi oldu. Aktaş Mahallesi’nde bazı harabe evlerde ahlaka uygun olmayan davranışların tespit edilmesi üzerine harekete geçen Altındağ Belediyesi, Mevlana Caddesi üzerinde bulunan 50 gecekondunun yıkımını da başarıyla gerçekleştirdi. Daha önce bu bölgede 2 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, Aktaş TOKİ Konutları’nın etrafındaki yeşil alanları işgal eden harabe yapılara da taviz vermedi. Güvenliği tehdit eden tüm yapılar ortadan kaldırıldı.

“BUGÜN İÇİN DEĞİL, DOĞMAMIŞ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
“Biz Altındağ’da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin vermedik. Çünkü Altındağ’da insanlar bize güveniyor. Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın gelmesini istiyor. Biz de onların taleplerini yerine getiriyoruz.” diyen Başkan Tiryaki, yıkımların süratle devam edeceğinin altını çizdi.

“Bugün için değil, doğmamış çocuklarımız için çalışıyoruz” diyen Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, Altındağ’ın el atılmamış tüm mahallelerine girileceğini ve tümüyle değişim gerçekleştirileceğini söyledi.

AVM’den biraz daha küçük çarşı projelerinin Altındağ’ın pek çok mahallesinde hayata geçeceğini söyleyen Başkan Tiryaki, yeşil alan projelerinin de artarak devam edeceğinin sözünü verdi. Yıkımların daha da hız kazanacağını söyleyen Veysel Tiryaki, “Allah kısmet ederse Altındağ’ı çok daha güzel günler bekliyor” dedi.

YIKIMLARDA HALK SAĞLIĞI ÖN PLANDA
Aktaş Mahallesi’nde yapılan yıkımlar esnasında hiçbir sorun yaşanmaması dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlara karşı sağduyu bir tavır sergileyen Altındağ Belediyesi’ne bağlı ekipler, yıkımlarda aldığı önlemlerle de halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Mahalle sakinleri, uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri olan harabe yapıların yıkılmasıyla rahat bir nefes aldı.
Kaynak: İHA