Hastanede Yemekten Tüfek Saçması Çıktığı İddiası

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Dikili Devlet Hastanesinde personel yatan hastalara dağıtılan yemekten, tüfek saçmasına benzer yabancı cisim çıktığını belirterek, konuyla ilgili tutanak tutulduğunu ve cismin incelenmek üzere kontrole gönderildiğini bildirdi.

Doğruyol, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 100 sağlık çalışanının görev yaptığı Dikili Devlet Hastanesinde, Bergama'daki bir firma tarafından sağlanan yemekte, tüfek saçmasına çok benzeyen bir cisim çıktığını belirtti.

Söz konusu taşeron firma tarafından hazırlanan yemeğin Aliağa, Foça ve Dikili'deki devlet hastanelerine dağıtıldığını ve daha önce bu hastanelerden yemeklerin yanık, soğuk, ya da pişmemiş olduğuna dair şikayetler aldıklarını ifade eden Doğruyol, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz günlerde ise Dikili Devlet Hastanesindeki yemekten tüfek saçması çıktığına dair bir bilgi geldi. Konuyla ilgili tutanak tutuldu ve hastane yönetimi saçmaya benzeyen cismi kontrole gönderdi. Yapılan yemekleri hem hastane çalışanları hem de yatılı kalan hastalarımız yemektedir. Yemekler kalitesiz, sağlıksız şekilde verilmesi, hastane çalışanlarının huzurunu ve motivasyonunu bozmaktadır. Bu yemek ihalesi iptal edilmelidir."
Doğruyol, hastanelerde yemek konusunda yaşanan sorunların çözümü için her hastanenin kendi yemeğini mevcut olan mutfağı ve yetişmiş personelini kullanarak hazırlaması gerektiğini savunarak, yaşanan sorunları protesto etmek amacıyla Dikili ve Aliağa devlet hastanesi sağlık personelinin 2 gün süreyle "yemekhanede yemek yememe" eylemi yapacağını belirtti.

 
Kaynak: AA