Eskişehir'de '4. Opera ve Bale Günleri' Başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek "Eskişehir Opera ve Bale Günleri", 3-17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Fransız besteci Georges Bizet'nin ölümsüz eseri "Carmen" operası ile açılışı Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi yapılacak etkinlikte, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek.
7 Mayıs'ta da Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından piyanist Anjelika Akbar'ın yanı sıra perküsyonist Mehmet Akatay da sahne alacağı "Bach Alla Turca" adlı program sahnelenecek.
İzmir Devlet Opera ve Balesi de 10 Mayıs'ta Puccini'nin vazgeçilmez operası "Madama Butterfly" eserini sanatseverlerle buluşturacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi, 14 Mayıs'ta geçen yıl Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde dünya prömiyeri yapan, genç bestecimiz Hasan Niyazi Tura'nın, festivalin 20| yıl dönümü için bestelediği "Aspendos-Yüzyılların Aşkı" balesi seyirciyle buluşacak.
Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 17 Mayıs gecesi, İçel Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Lüküs Hayat" operetiyle son bulacak.
 
Kaynak: AA