Borçka'da Pansiyon Ev Açılışı

Borçka ilçesine bağlı Aralık köyünde pansiyon ev açılışı yapıldı.

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Meryem Topdemir'e ait pansiyonun açılışta yaptığı konuşmada, coğrafi zenginliğiyle doğa cenneti olarak nitelendirilen Karagöl'ün adını Türkiye'ye ve dünyaya kanıtladığını, Karagöl'e uzanan yol üzerinde turistler için yeni kapılar açıldığını belirterek, "Aralık Köyü sakinleri, köydeki nüfus göçünü durdurmak ve turistler için kapılarını açtılar. Bölgemiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu tur iş yerleri açmak için fazla paraya ihtiyaç yok. Turizme açılan kapı mutlaka gelir getirir" dedi.

Belediye Başkanı Aslan Atan ise ilçenin ve köylerin gelişmesi ve kalkınmasında turizm yatırımlarının büyük önemi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Turizm potansiyelini yeterince kullanamıyoruz. Günübirlik turizmciliğin bize bir katkısı yok. İstiyoruz ki bu tür tesisler olsun, burada kalsınlar, giderken balımızdan, fındığımızdan alarak gitsinler ve köyümüze ekonomik anlamda katkı olsun. Biz de ilçemizde seçim öncesi hazırladığımız projeyi yani tesisi hayata geçireceğiz. Bölgemiz ve köylerimizin bitkisi, doğası ve tarımı ile zenginliğini değerlendirmek istiyoruz."
Kaynak: AA