Adalet Bakanlığı ve Kermozade Hacı Mehmet Ağa Çeşmesi Hizmete Açıldı

Mardin'de Adalet Bakanlığı ve Kermozade Hacı Mehmet Ağa Çeşmesi, Adalet Bakanlığı ve Kermozade Hacı Mehmet Ağa Vakfı'nca restore edilip hizmete açıldı.

Savur Kapı Mahallesi'nde restorasyonu yapılarak hizmete açılan çeşmenin daha önce Mardin Ceza evinin su ihtiyacını karşılamak için cezaevine nakledildiğini cezaevini su ihtiyacının karşılanmasının ardından Bakanlık ve vakfın imzaladığı protokol gereği tekrar suyun akmasının sağlandığı belirtildi.
Açılışta konuşan Mardin Valisi Ahmet Cengiz de sevapların tıpkı sevginin olduğu gibi paylaştıkça çoğaldığı belirterek, buna vesile olan herkese çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Mardin'deki Kermozade Hacı Mehmet Ağa Vakfı Yöneticisi Çetin Kerimoğlu ise çok mutlu olduklarını ilgililere teşekkür ettiklerini söyledi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, bu çeşmede yıllar önce suyun aktığını, cezaevinin ihtiyaçları nedeniyle bu suyun mülkiyetinin adalet bakanlığına verildiğini kaydetti.

Dündar şunları söyledi:
" Yaklaşık 10 yıl öncesine kadar da bu su cezaevinde kullanılıyormuş. Daha sonra ceza evindeki ihtiyaç fazla olduğu için bir kuyu açtık. Cezaevindeki o su ihtiyacını o şekilde karşıladık. Bu su ise fazla oldu. Çetin beyin bize bu suyun vakıf olarak devralmasını istedi. Bunu bakanlığımıza arz ettik ama olmadı. Karşılıklı bir protokol yaptık. Bu suyu vatandaşa kavuşturmayı arzu ediyorduk. Protokolü bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmesinin ardından vakıf adına geri kalan bütün çalışmaları Çetin Kerimoğlu karşıladı."
Açılışa, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin İdare Mahkemesi Başkanı Ömer çapa, Mardin Halk sağlığı Müdürü Nurettin Özdener, Mardin Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, Vali yardımcıları, Mardin Savcı ve hakimler ile vakıf yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA