Vestel'den Müşteri Hizmetlerine 20 Milyon Lira Yatırım

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Tarkan Tekcan, 2012 yılı sonunda kurulan müşteri hizmetlerine şimdiye kadar 20 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Vestel ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) işbirliğiyle hayata geçirilen "Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Programı"nın ilk dönemini bitiren 96 Vestel yetkili servis yöneticisi sertifikalarını aldı. Düzenlenen törende konuşan Tekcan "Mükemmel servis, mükemmel hizmet" anlayışı doğrultusunda yapılandırılan Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altında yetkili servisleri için eğitim seferberliği başlatıldığını belirterek, "2012 yılı sonunda kurduğumuz müşteri hizmetlerine şimdiye kadar 20 milyon lira yatırım yaptık. Bu yatırımda en önemli önceliklerimizden biri de yetkili servis yöneticileri ve çalışanlarının eğitimi oldu" dedi.

Müşteri memnuniyetinin öncelikleri arasında bulunduğunu anlatan Tarkan Tekcan, "Bu yatırım kapsamında yetkili servislerin iyileştirilmesinden merkez servis sisteminin hayata geçirilmesine, çağrı merkezinin Vestel bünyesine alınmasından bilgi teknolojileri altyapısının yenilenmesine, yedek parça deposunun genişletilmesinden yetkili servis eğitimlerine çok geniş bir alanda iyileştirmeye pek çok projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.

İzmir'in en prestijli yüksek eğitim kurumlarından Yaşar Üniversitesi'yle eğitim işbirliğine gitmekten memun olduklarını ifade eden Tekcan, şöyle devam etti:
"Sertifika programımızın ilk döneminde yakaladığımız başarı ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonra bu programı Vestel'in tüm yetkili servislerine ulaşacak şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Vestel, yetkili servis örgütlenmesinde yaptığı atılım sayesinde müşterilerin, memnuniyet düzeylerinin ölçümlendiği şikayetende 2013 yılı değerlendirmelerinde bulaşık makinesi, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve beyaz eşya genel kategorilerinin tamamında 1'nci oldu."
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise Vestel gibi Avrupa devi bir elektronik ve beyaz eşya üreticisiyle Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Programı'na imza atmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 5 aylık Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Programı ilk dönem mezunu olan 96 kişiye sertifikaları verildi.

Kaynak: AA