(özel Haber) Demirci’de Kadın Girişimci Eşinin Mesleğine Sahip Çıktı

Manisa’nın Demirci ilçesinde bir kadın girişimci, eşinin mesleğine sahip çıkarak evine ekmek götürüyor.

(özel Haber) Demirci’de Kadın Girişimci Eşinin Mesleğine Sahip Çıktı

Demirci ilçesinde, Demirel Çay Salonu'nu işleten Cevdet Demirel’in vefatı dolayısıyla kahvecilik mesleğini eşinin bıraktığı yerden devam ettiren Türkan Demirel (55), “Kahvecilik mesleği erkek işi. Ben bunu başardım. İnsan isterse başarabiliyor” dedi.

Eşinin vefatından sonra kızı ve torunuyla birlikte ortada kaldıklarını anlatan Demirel, şöyle konuştu: "Ne yaparız diye düşünürken eşimin çay salonunu çalıştırma kararı aldım. Resmi işlemleri tamamladıktan sonra tüm yoğunluğu buraya verdim. Eşimin vefatından sonra borçlarımız vardı şükür onları buradan ödüyorum. Kimseye muhtaç olmadan evime ekmek götürüyorum. İşimi seviyorum. Bu erkek işi ama aslında hiçbir meslek dalı zor değil. Şükrediyorum, eşim bize ekmek kapısı bıraktığı için. Hafta sonları bayan müşterilerim oluyor. Onlarla oturup dertleşiyoruz. Beni yalnız bırakmıyorlar.”

KIZI ANNESİNE DESTEK OLUYOR
Türkan Demirel’in kızı Zeynep Çapraz da boş vakitlerinde fırsat buldukça annesine destek olduğunu söyledi.

Annesiyle birlikte çalışıp geçimlerini kazandıklarını belirten Zeynep Çapraz; sözlerini şöyle sürdürdü: "Annemin söylediği gibi kahvecilik erkek işi olarak biliniyor ama biz bunu başardık hele temizliğimiz müşterilerimiz tarafından da teşekkür alıyoruz. Bizim burayı açmamız Demirci de bir ilk ve diğer girişimci kadınlara da örnek oldu. Rahmetli babamın başlattığı yerden biz devam ettiriyoruz.”
Demirci Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akay da, elinin hamuruyla erkeğin işine karışma devrinin bittiğini belirterek şöyle konuştu: "Gördüğünüz gibi kadınlarımızın elinden her iş geliyor. Kadın elinin değdiği her yer güzel, kadın elinin değdiği her yer temiz oluyor. Kahvecilik mesleği zor bir iştir. Ama kadınlarımızın bu zor mesleği de başardıklarını gördük. Oda olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanlarındayız. Kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA