Köy Park’ın Adı 'Altın Köy” Oldu

Altındağ Belediyesi’nin bu yıla damgasını vuracak olan, 100 yıl öncesinin köy hayatının canlandırıldığı park projesi Köy Park için açılan isim yarışması sonuçlandı.

Köy Park’ın Adı 'Altın Köy” Oldu
Köyde çalışacak köylüler ile birlikte köye bir de isim arayışına giren ve bunun için ödüllü bir yarışma açan Altındağ Belediyesi birinciyi belirledi.
700 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmaya Altındağ’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Yarışmada 3 isim öne çıktı. 185 kişi “Altın Köy”, 153 kişi “Bizim Köy” ve 102 kişi ise “Anadolu Köyü” isimlerini önerdi. Birinci, ikinci ve üçüncülüğü elde eden kişiler, Altındağ Belediyesi jüri heyeti tarafından çekilen kura ile belirlendi.

Çekilen kura sonucunda “Altın Köy” ismini öneren 185 kişi arasından, yarışmaya Ankara’dan katılan Yard. Doç. Dr. İbrahim Baykan birinci olmaya hak kazandı. İkinci olarak ise “Bizim Köy” ismini öneren kişilerin arasından yine kura ile Oktay Altuntaş belirlenirken, üçüncülük ise “Anadolu Köyü” ismini öneren Burcu Yeter Gül’ün oldu.

ÖDÜLLER BAŞKAN TİRYAKİ’DEN
Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Altındağ Belediyesi’ne gelerek aldı. Birinci ve ikincinin ödüllerini Başkan Veysel Tiryaki verirken, üçüncülük ödülünü ise Başkan Yardımcısı Yunus Keleş verdi. Birinciye 3.000 TL para ödülü, ikinciye laptop bilgisayar, üçüncüye ise tablet bilgisayar hediye edildi.

Yarışmaya gösterilen büyük ilginin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Parkımızın adı bundan böyle Altın Köy olacak. Gerçekten de hem Altındağ’a hem de Ankara’ya çok büyük değer katacak, altın değerinde bir proje… Altın Köy’ün tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. İsim yarışmasına gösterilen ilgiye bakılırsa, Altın Köy açıldığında tüm Türkiye’den büyük ilgi görecek.” dedi.

Başkan Tiryaki yarışmaya ilgi gösteren tüm katılımcılara da teşekkür etti

Kaynak: İHA