Havalimanı Arsa ve Konut Fiyatlarını Da Uçurdu

Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı projesinin inşaatıyla Gülyalı ilçesindeki arsa ve konut fiyatları adeta tavan yaptı.

İlçede havalimanı inşaatına başlanmadan önce ortalama 75 bin liraya satılan daireler 150 bin liraya, metrekaresi 100 liradan satılan arsaların metrekaresi ise 500 liraya kadar çıktı.
Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlçemiz havalimanı projesiyle değerine değer katmıştır. Gülyalı ilçesi artık dünyada tanınan bir ilçe konumundadır" dedi.

Yaklaşık iki yıl önce yapımına başlanan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının hızla devam ettiğini belirten Şen, "Gece gündüz yapımı süren havalimanı projesinin bu yıl 29 Ekim'de tamamlanması hedeflenmekte" diye konuştu.

Proje üzerindeki ilk çalışmaya koruyucu mendireklerle başlandığını anlatan Şen, şöyle devam etti:
"Daha sonra ise pistin dolgu işlemleri başladı.

Şu an gelinen noktada dış koruyu mendireğin neredeyse tamamı bitti. Bunun yanı sıra 3 kilometre uzunluğunda asfalt pist de bitirilmiş oldu. Uçakların park edeceği terminal alanının betonlaması da sona erdi. Sıra üstyapı çalışmalarına geldi. İlgili firma üstyapı çalışmalarına başladı.

Kulenin kazıkları çakıldı. Her yönüyle projenin yapımı sorunsuz devam ediyor."
- "Arsa ve konut fiyatları katlandı"
Projenin başlamasıyla ilçede çok şeyin değiştiğine, en çok da arsa ve konut fiyatlarında değişiklikler olduğuna işaret eden Şen, şunları söyledi:
"Havalimanı inşaatı başladıktan sonra Gülyalı ilçesinde arazi, arsa ve daire fiyatları kesinlikle değişti. Fiyatların en az yüzde 100 arttığını biliyoruz. Örneğin daha önce 74 bin liraya satılan daire 150 bin liradan satılıyor. Arsalara gelince, 100 liraya metrekaresi satılan arsalar 250, 300, hatta asfalt boyunca satılan arsaların metrekaresi 500 lira gibi rakamlara ulaştı. İlçemizde değerlendirilebilecek arsa miktarının da az olması bu fiyatları artırdı. Açıkçası elinde arsa olan vatandaşlar da hemen bu arsasını satmayı düşünmüyor. Havalimanının hizmet vermeye başlamasını bekliyor. Belki de bu rakamlar bir iki yıl sonra daha da artabilecek."
- "İlçenin değeri arttı"
Havalimanı inşaatıyla ilçenin değerinin katlandığını vurgulayan Şen, şunları kaydetti:
"Gülyalı ilçemizin değeri en az iki üç katına çıkmıştır. Çünkü Avrupa'da ve Türkiye'de ilk defa deniz üzerine kurulan uluslararası bir havalimanı ilçemiz sınırları içerisine yapılmakta. Böylesine önemli bir prestij projesinin yapılması ilçemizi kıymetlendirdi ve öne çıkarmış oldu. İlçemizin değeri kat be kat arttı. Bu bizi oldukça mutlu ediyor. Bütün halkımız projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Zaten ilçe halkı da değişime ayak uydurmaya başladı.

Herkes evlerinin dış boyasına ve çevre düzenlemelerine dikkat ediyor."
Şen, ilçeye yapılacak diğer önemli projenin "çikolata park" projesi olduğunu, bu projenin de heyecanının yaşandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA