Libyalı Çocuklar Miniatürk'te

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul'a gelen Libyalı çocuklar, Miniatürk'ü gezdi.

Bingazi Başkonsolosluğu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Marmara Belediyeler Birliği ve Libya-Anadolu İşadamları Derneği işbirliğiyle Libya'nın çeşitli kentlerinden getirilen bir grup çocuk Miniatürk'ü gezdi.
Çocuklarla İstanbul'a gelen Bingazi Başkonsolosu Ali Sait Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada Libya ile Türkiye arasında derin bağlar bulunduğunu söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Libyalı çocukların emsalleriyle birlikle olmasını ve aynı coşkuyu yaşamalarını istediklerini vurgulayan Akın, "Libya-Türk İşadamları derneğiyle birlikte gruplar halinde Libya'nın hemen hemen her şehrinde 10 grup halinde çocukları getirdik. Çok iyi oldu. Libya ile birlikteliğimiz 500 yılı yaşıyor. Çocuklar yarın İstanbul'daki değişik belediyelerin 23 Nisan kutlamalarına katılacak. Bingazi'den de bir televizyon ekibi geldi. Onlar da bu etkinliğin görüntülerini çekip Libya'da gösterecekler" diye konuştu.

Akın, çocukların İstanbul'u çok beğendiklerini ifade etti.

- "Libyalı çocukları misafir etmekten gururluyuz"
Libya-Anadolu İşadamları Derneği Başkanı Murat Özler, Libya ile Türkiye arasındaki kuvvetli olan bağları daha da güçlendirmek ve bunu gelecek nesillere aktarmak için çocukları Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.

Çocukların bir kısmının bazı belediyelerin organizasyonuyla, aileler tarafından evlerde misafir edildiklerini anlatan Özler, "Bazı belediyeler de otellerde misafir ediyor. Bazen ortak etkinliklerde bazen de ayrı etkinliklere katılıyor çocuklar. Libya'nın doğusundan batısına kuzeyinden güneyine çocuklar var burada. Çocuklar geldikleri şehrin kültürünü 23 Nisan'da temsil edecekler. Libya'da maalesef Türkiye'deki gibi çocuklar için özel bir gün olmadığından dolayı oldukça heyecanlılar. Kimi dansıyla, kimi şarkılarıyla yarın etkinliklere katılacak. Libyalı çocukları misafir etmekten gururluyuz. Bu etkinlikler sonucunda da inşallah o nesiller kendi aralarındaki ilişkileri devam ettirirler" ifadelerini kullandı.
Miniatürk'ü gruplar halinde gezen çocuklar daha sonra birlikte akşam yemeği yedi.

Kaynak: AA