Yeşilçam Emektarları, Öğrencilerle Buluştu

Batman 2. Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen Yeşilçam emektarları, "Sinemanın Dünü, Bugünü ve Yarını" panelinde öğrencilerle buluştu.

Sinema sanatçıları Türkan Şoray, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Eşref Kolçak, Nilüfer Aydan ve yönetmenler Yılmaz Atadeniz ile İsmail Sezgin, Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin konferans salonunda düzenlenen panele katıldı.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Funda Masdar Kara'nın yaptığı panelde Şoray, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Geçmişten bugüne çok değiştiğini anlatan Şoray, "Sevgili öğrenciler, çok şanslı bir dönemde öğrencilik yapıyorsunuz. 34 yıl önce geldiğim bu kentte elektrik, su sıkıntısı vardı ama bugün gerçekten de Paris gibi olmuş" dedi.

Bölge insanının iklimi gibi sıcak olduğunu ifade eden Şoray, şöyle konuştu:
"Sevgiyi göstermek, gösterebilmek çok güzel bir şey çünkü karşınızdaki çok mutlu oluyor. Allah'ın bize bahşettiği, 'sevgi' diye çok güzel bir şey var. Hep birbirimizi sevsek, hep sevgi duygularımız ön planda olsa... Sevgi duyguları ile kardeşçe kucaklaşsak, birbirimize kardeşçe sarılsak, o zaman çok güzel bir dünyada yaşarız."
- Yönetmen Atadeniz
Yönetmen Atadeniz de acılara rağmen, el ele, barış içinde yaşamaya mecbur olduklarını belirterek, bunu da gençlerin sağlaması gerektiğini vurguladı.
Yönetmen Yılmaz Güney ile 14 yıl çalıştığını hatırlatan Atadeniz, şunları kaydetti:
"Yılmaz, çok önemli bir şeyi başardı. Filmleriyle bir ülkenin sosyo-ekonomisi ile sınıf farklılığını işledi. Bu, çok önemli bir adımdır. Başbakanımız bile sinemacılarla sohbet ederken, 'Yılmaz Güney'e, onun filmlerine dikkat etseydik, bugünleri yaşamayabilirdik' dedi.

Biz bunlara şahit olduk."
Sanatçı Köksal ise Batman'ın 18 yıl önce İç Anadolu kasabası gibi olduğunu ama şimdi kendini Paris'te zannettiğini anlatarak, "Bu yöre çok acılar çekti. Her şey bu bölgenin hakkıdır" dedi.

Kaynak: AA