Kutlu Doğum Haftasında İlahi Ziyafeti

Altındağ Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen Bosna Hersek Osman Efendi Medresesi öğrencilerinin üç gün üst üste gerçekleştirdiği ilahi konseri gönüllere nur yağdırdı.

Kutlu Doğum Haftasında İlahi Ziyafeti
Üç gün süren programın ev sahipliğini Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki yaptı. İlk gün Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde Mehmet Akif Ersoy’un Peygamber Efendimize yazdığı “Bir Gece” isimli şiirini okuyan Başkan Tiryaki, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci programda, Dursun Ali Erzincanlı’nın “Gelseydin” isimli şiirini seslendirdi. Başkan Veysel Tiryaki, Karapürçek Kapalı Spor Salonu’nda binlerce kişinin katıldığı final programında yine Dursun Ali Erzincanlı’ya ait “40 yaşındasın” şiirini okudu.
Sıradan bir doğum günü kutlamadıklarını anlatan Tiryaki, şöyle konuştu: "Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in 1443’üncü doğum yıldönümünü kutluyoruz. Karanlıkların aydınlığa çıktığı, zifiri karanlıkların yok olduğu, Allah’ın sevgili kulu Hz. Muhammed’in doğum günü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda, Bosnalı kardeşlerimizin ilahilerini dinlemek bize büyük mutluluk verdi.“
Tiryaki, kardeş ülke Bosna Hersek’ten gelen öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

BOŞNAK ÖĞRENCİLERİN OKUDUĞU İLAHİLER DİNLEYENLERİ MEST ETTİ
Üçüncü ve son gece, Karapürçek Kapalı Spor Salonu’nu dolduran binlerce Altındağlı, Bosna Hersek Osman Efendi Medresesi öğrencilerinin seslendirdiği Boşnakça, Arapça ve Türkçe 23 ilahi dinledi. İlahiler ve şiirlerle salondakileri duygulandıran öğrenciler, sesleri ve yetenekleriyle bu özel geceyi daha da anlamlı kıldılar. Gecenin sonunda herkesin ayakta alkışladığı öğrenciler, Altındağ’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Sahneye çıkarak öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Tiryaki ve eşi, kardeş ülke Bosna Hersek’e gönül dolusu selamlarını iletti

Kaynak: İHA