Belediye Meclisinden Yetki Alamayınca İdare Mahkemesine Gitti

Yerel seçimlerde Eğirdir Belediye Başkanlığına seçilen Ömer Şengöl, Belediye Meclisi'nden tapu ve belediye şirketleriyle ilgili işlem yapmada yetki alamayınca idare mahkemesine başvurdu.

Şengöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlık mazbatasını aldıktan sonra Belediye Meclisi'nin rutin olarak toplandığını söyledi.

Meclisten tapuda ve belediye şirketleri ile ilgili işlem yapmada yetki istediğini belirten Şengöl, "Belediye Kanunu'na göre bu işlemleri belediye başkanı yapar ancak bazı resmi daireler, meclis kararı gerektiğini söylüyor. Olayları sürüncemede bırakmamak için yetki istedim ancak AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin çokluğu nedeniyle alamadım" dedi.

Yasa gereği meclisin 5 gün sonra yeniden toplandığını, bu kez çoğunluk sağlamadığı için yetki gündeminin görüşülemediğini anlatan Şengöl, üçüncü toplantıda da yetki alamayınca Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu kaydetti.

Şengöl, mahkemenin kararını bekleyeceklerini, sonucuna göre bir yol izleyeceklerini dile getirdi.
Kendisinden önceki belediye başkanlarının böyle bir sorun yaşamadığını ifade eden Şengöl, kendisinin bu konuda yetkilendirilmemesi halinde vatandaşa tapu verilemeyeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA