Ak Parti Kırklareli Teşkilatı'nın Seçim Sonucu İtirazına Ret

Kırklareli İl Seçim Kurulu, AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı'nın seçim sonuçları itirazını reddetti.

Ak Parti Kırklareli Teşkilatı'nın Seçim Sonucu İtirazına Ret
AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı yöneticileri, ikinci başvurunun sonunda da red kararı alınması halinde kademeli olarak YSK ve Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını kaydetti.


AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı'nın, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde oy pusulalarında ciddi anlamda yanlışlıklar olduğunu iddia ederek, İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi. İl Seçim Kurulu'nun 14.30'da toplanmasının ardından, Ak Partililer Kırklareli Adliyesi önünde toplandı. Kırklareli Adliyesi'ne giderek çıkacak kararı bekleyen AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ve İl Teşkilatı yöneticileri, zaman zaman Kırklareli Adliyesi önünde slogan atan vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, her seçimde itiraz olabileceğini, prosedürü devam ettireceklerini ifade ederek, "Her seçimde itirazlar olabilir. Sayın ilçe partililerin itiraz etme hakları var. Dün de ben mesela ilçeleri ziyaret ettim. Kazandığımız arkadaşları tebrik ettim. Milliyetçi Hareket Partisi Pınarhisar'da il genel meclis üyesi seçimlerine itiraz etmişti. Yine Vize'de, Kıyıköy'de CHP Belediye Başkanlığı seçimine itiraz etmiş. Tabi onlarla ilgili bir daha incelemeler yapıldı ama sonuç değişmedi. Bugün de itiraz süreci başladıktan sonra AK Parti olarak biz merkez belediye başkanlığı seçimine itiraz ettik. Şuanda da merkez ilçe seçim kurulu toplanmak üzere bir araya geldiler görüşmeye başlayacaklar. 15.00'da önce tekrar sayım yapılıp yapılmamasına karar verilecek. Sonra biz de prosedürü devam ettireceğiz" dedi.

Bir gazetecinin YSK'nın itiraz süresini 15.00'a kadar uzattığını ancak İl Seçim Kurulunun bu saatin 14.00 olduğunu söylediğini anımsatarak, hangi uygulamanın geçerli olacağını sorması üzerine Gürşan, YSK'nın aldığı kararın geçerli olduğunu dile getirerek, "YSK'nın aldığı geçerlidir çünkü en üst makam odur. Şimdi hep beraber neticeyi bekliyoruz. 15.30 gibi sayım yapılıp yapılmamasına karar verir herhalde seçim kurulu. İtiraz sürecinde son kararı Yüksek Seçim Kurulu verir. Aksi yönde olursa oylar sayılacak, herkesin huzurunda tek tek bakılacak. Arada çok fark yok. Her şey olabilir, seçim her şeye gebe. Hayırlısı neyse o olsun Kırklareli ili için. Arada bin 278 oyluk bir fark var. Yaklaşık 2 bin geçersiz oy var. Sayılan oyları da sonuçta insanlar sayıyor. Hata yapılma ihtimali de var. 500 -600 tane hatalı oyun bu tarafa geçmesiyle zaten tablo değişir. Biz sayılmasını istiyoruz herkes vicdanen ve kanaaten rahat olsun. Kazandıysa da hakkıyla kazanmış olsun. Bunda bir sıkıntı yok. Yüksek Seçim Kurulunda kullanılan mühürler elverişsiz. Eski mühürler olsa daha kolay basılacaktı ama bu mühürlerden dolayı pek çok oy işaretlenememiş. Bir ondan sıkıntı çıktı. İkincisi ben gece buradaydım saat 01.00'a kadar. İl Seçim Kurulu Müdürü de dedi ki biz YSK'ya öneri olarak verdik muhtarlık seçimlerinin önce başlatılması konusunda. Ama bunu YSK gene en sona aldı. Bu konuyla ilgili ben dün Seçim İşleri Başkanımızla da, Genel Başkan Yardımcımızla da görüştüm. YSK'ya bu noktada bir itiraz edeceğiz. Çünkü pusulalar iç içe koyulduğu an oylar geçersiz sayılıyor. Neticeyi bekleyeceğiz, göreceğiz. Bunlar YSK'ya öneri olarak sunulur. Ben genel başkan yardımcımızla görüşmemde bir dahaki seçimlerde buna yönelik bir çalışma yapacağımızı dile getirdim" ifadelerini kullandı.

İl Seçim Kurulu'nda 15.20'de varılan karar, basına 17.30 sıralarında aktarıldı. Açıklamada itirazın reddedildiği ifade edilirken, İl Teşkilatı yöneticileri, ikinci başvuruda itiraz dilekçesinin reddedilmesi halinde kademeli olarak YSK ve Anayasa Mahkemesine başvurulacağını kaydetti.

Kaynak: İHA