Chp Afyonkarahisar Milletvekili Toptaş’tan Bakan Elvan’a Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’a Ankara-İzmir otoyolu ve Afyonkarahisar’a bağlı Çay, Sultandağı bölgesi ile ilgili otoyol projesi olup olmadığını sordu.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği soru önergesinde, söz konusu otoyol projesinin Afyonkarahisar için çok önemli olduğunu kaydeden Toptaş, önergenin Bakan Elvan tarafından cevaplandırmasının bölge halkı tarafından sabırsızlıkla beklendiğini söyledi.

Toptaş, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“Afyonkarahisar ulaşımda kavşak noktasında bulunan bir kenttir. Yapılacak olan otoyollarla şehir merkezi ve gelişmekte olan ilçeler devre dışı edilerek kavşak olma özelliğini kaybedeceği endişeleri halkımızda tedirginliğe neden olmaktadır. Buna göre, Ankara-İzmir otoyolu ne zaman bitirilecektir? Ankara-İzmir otoyolu Afyonkarahisar merkezine kaç kilometre uzaklıktan geçecektir? Ankara-İzmir otoyolu; Emirdağ, Bolvadin, İscehisar, Bayat, İhsaniye, Çay, Sultandağı, Şuhut, Sinanpaşa, Sandıklı, Dinar, Başmakçı, Evciler, Hocalar, Kızılören, Dazkırı ilçelerine kaçar kilometre uzaklıktan geçecektir? Bakanlık olarak Şuhut ilçemize yakın bir noktadan kentleri birbirine bağlayan otoyol projesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Sultandağı, Çay ilçelerinin içinden geçen Afyon-Konya yolunu baypas edecek yeni bir yol güzergahı planlıyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA