Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat 82 Mahalle Muhtarı İle Buluştu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt’un 82 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek, muhtarlarla ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat 82 Mahalle Muhtarı İle Buluştu

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın davetiyle Havuzbaşı Restorant’ta gerçekleşen toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hakan Kahtalı ve Mahmut Üner Özer, Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taşkın, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı ve 82 mahalle muhtarı katıldı.

Polat, salona girişinde muhtarlarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Seçim sonrasında görevlerine devam eden ve ilk kez muhtarlık görevine seçilen muhtarların tanıtımıyla başlayan toplantıda Polat, sözlerine, 30 Mart seçimlerinin her hangi bir olumsuz gelişme yaşanmadan sona ermesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.

Başkan Polat, “30 Mart’ta Millet kararını verdi ve il, ilçe ve mahalle muhtarlarımızı görevlendirdi. 31 Mart tarihi itibariyle artık yeni bir sayfa açılmıştır. Bu yeni dönemde bizler belediye başkanı olarak, sizler de mahalle muhtarları olarak bölgenizde bulunan tüm vatandaşların ihtiyaçları ve sıkıntılarından sorumlusunuz. Muhtarlarımıza değer veriyoruz. Sizlerle beraber çalışacağız. Birlikte hareket ederek, koordinasyon içerisinde, kentimize ve mahallelerimize hizmet edeceğiz. Mahallerimize ne yapabiliriz? bunları tespit ederek mahallemizin kalitesini yükseltemeye, mahalle sakinlerine hizmet etmeye çalışmalıyız. Bu bakış açısıyla, Yeşilyurt Belediyesi olarak bizlere oy versin, vermesin herkesi kucaklayacağız ve önümüze bakacağız. Kamu hizmetleri, yani Merkezi hükümetin Yeşilyurt’a yapacağı yatırımlar olacak. Bunun yanında Büyükşehir Belediyemizin yapacağı önemli yatırımlar olacak. Ayrıca Yeşilyurt Belediyesi olarak bizlerin yapacağı yatırımlar olacak.” dedi.

Polat şunları söyledi; “Büyükşehir Malatya’nın Merkez İlçesi olarak sorunların çözümünde aktif rol almaya gayret göstereceğiz. Herhangi bir sorun karşısında topu Büyükşehrimize atmadan çözüm odaklı çalışmaya başladık ve bu doğrultuda da devam edeceğiz. İl Özel İdaresi binasını Yeşilyurt Belediye binası olarak kullanmak için Malatya Valiliği’nden izin istedik. Ancak Valiliğimiz, Yatırım İzleme Birimi ve AFAD gibi valilik kuruluşlarının bu binaya yerleşmesini daha uygun gördü. Bu nedenle, İdari Hizmet Binası olarak Yakınca Belediye Binası’nı, bazı müdürlüklerimizi de belde belediyelerimizin binalarına yerleştirerek hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bizim işimiz artık hizmet etmek. Öyle bir çalışalım ki kentimiz, mahallemiz ve milletimiz kazansın. Birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Bu anlamda 5 yıl içerisinde görev yapacağımız tüm muhtar arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.".

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, “30 Mart seçimleri ile birlikte Malatya’mız artık Büyükşehir oldu. Büyükşehrimiz ve ilçe belediyelerimiz el ele vererek vatandaşa hizmet üretecek. Bu yeni dönemde kazanan Malatya olacak inşallah. Türkiye’nin yarınları için muhtarlarımız, belediye başkanlarımız ve bizler hep birlikte mücadele ve gayret göstereceğiz” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Bayram Taşkın ise seçimlerin demokratik bir havada geçtiğini, herhangi bir olumsuz gelişmenin yaşanmadığı söyledi ve bunun Malatya açısından gurur verici olduğunu ifade etti.

Toplantı, muhtarların görüş, talep ve önerilerinin alınmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA