Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü Kursu Açıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Orman Üretim İşçilerinin Eğitimine Dair İş Birliği Protokolü ile Ağaçlandırma Faaliyetleri Yürütülmesine İlişkin İş Birliği Protokolü doğrultusunda “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” kursu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açıldı.

Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü Kursu Açıldı

Bu protokol doğrultusunda Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Şenkaya Orman İşletme Müdürlüğü organizesinde ormanlarda çalışan işçiler için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” kursu açıldı. Başlayan 1.Grup kurs 56 saat (7 gün) verilmiş olup, Eğitimi Şenkaya Orman İşletmesi merkez şefi Onur Durkaya tarafından verildi.

Şenkaya Orman İşletme Müdür V. Cemal Evrin açılış konuşmasında, “Mekanizasyondaki yeni gelişmeler, çevreye duyarlı sertifikasyon sistemlerinin gelişmesi, üretim işlerinde standardizasyona uyulmasının ekonomik kayıpları azaltması, kişisel koruyucu ekipman kullanılmasının iş kazalarını azaltıp iş güvenliğini artırması, risk ve çevresel etki değerlendirmeleri gibi gelişmeler, eğitimlerin daha kapsamlı bir şekilde yapılma ihtiyacını ortaya koymuştur. Bu kapsamda, 5 yıllık sürede ülkemiz genelinde üretim işinde çalışan tüm köylü ve kooperatif üyelerinin eğitimlerden geçirilmesi planlanmaktadır. Ormanlarda gerçekleştirilen üretim işçiliği, iş kazası riski yüksek meslek grupları arasında yer almaktadır. Diğer taraftan, uygun teknik ve standartlarda, istenilen boyutlarda kesilmeyen orman ürünleri ile ağacın dip kütüğünde zayi olan miktarlar yoluyla kalite ve miktar bakımından kayıplar yaşanmakta, bu bağlamda idarenin zarara uğraması söz konusu olmaktadır. Eğitimlerin bitirilmesine müteakip, üretim işinin eğitimli ve belge sahibi işçiler tarafından yapıldığı, iş kazalarının, kalite ve miktar kayıplarının asgariye indiği bir yapının oluşturulması hedeflenmektedir. Yapılacak bu eğitimin öncelikle orman üretim işinde çalışan köylü ve kooperatif üyelerine ve Orman Bölge Müdürlüğümüze hayırlı olmasını diliyor, köylülerimize kazasız, belasız, sağlık ve sıhhat içerisinde başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

Kurs sonunda sınavda başarılı olan kursiyerlere “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” belgesi verilecek.
Kaynak: İHA