'Şehit Çocuklarının İşe Yerleştirilmesini İstiyoruz'

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, devlet koruması altındaki çocukların işe yerleştirildiğini belirterek, "Biz diyoruz ki 'şehidin çocuklarının babası, devlet baba. Şehit çocuklarının işe yerleştirilmesini istiyoruz" dedi.

Uran, derneğin Kastamonu şubesinde düzenlediği basın toplantısında, babaları devletin bölünmez bütünlüğü için şehit olan çocukların işe yerleştirilme hakkı bulunduğunu savundu.
Torba kanunlarla sorunlarının yüzde 85'inin çözüldüğünü, eksik konuların tamamlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Uran, şöyle konuştu:
"Bu yüzden şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz, devletin koruması altında bulunan çocukların tamamı devlet tarafından işe yerleştirilmekte. Biz diyoruz ki şehidin çocuklarının babası, devlet baba. Bunda da 1-2 çocuk ayrımı olmaz, genelde büyük çocuğa bu hak veriliyor. Diğer küçük çocuğun suçu ne? Eğer bu çocuğun babası bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için şehit olduysa bunda ayrım yapılmaz."
- "3 bin 600 günde yaşlılık aylığı bağlanmalı"
Engellilere sağlanan haklardan temsil ettiği camianın da yararlandığını ifade eden Uran, şehit aileleri ve gazilere ÖTV ve KDV'de avantaj sağlanmasını istedi.
Uran, sözlerini şöyle tamamladı:
"Çalışan arkadaşlarımız da 3 bin 600 günden başlayan prim gün sayısıyla yaşlılık aylığı almayı hak etsin. Tabii bize ek ödemelerde yıllardır artış olmadı. Özellikle tütün ikramiyesi ve eğitim-öğretim yardımları. Bunların da artması gerekiyor, tabii biz gelecek ay şube başkanlarıyla Eskişehir'de toplantı yapacağız. O toplantıda tekrar sorunları görüşerek devlet organlarına ileteceğiz."
Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, Uran'a kristal şehitlik anıtının maketini hediye etti.
Kaynak: AA