'Trt 36. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'

"TRT 36. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" kapsamında 35 ülkeden gelen çocuklar, Vali Erdal Ata ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Çocukları makamında kabul eden Vali Ata, Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiğini belirtti.

Dünyanın geleceğinin çocukların elinde olduğunu vurgulayan Ata, barışın sağlanmasında geleceğin büyükleri çocuklara büyük görev düştüğünü ifade etti.

Şahin de dünyaya çocukların gözüyle bakabilmenin ve onları en iyi şekilde yetiştirmenin büyüklerin görevi olduğunu dile getirdi.
Gelecek adına ümitli olduğunu kaydeden Şahin, çocuklara şu tavsiyelerde bulundu:
"Dünyadaki çarpıklığı inşallah siz gidereceksiniz. Yoksulluktan dolayı ölen çocukları, savaşta ve terörde ölen çocukları en büyük sorun olarak görüp, dünyanın bugün yaşadığı sorunu çözme gücüne ulaşacağınıza inanıyorum. Barış, huzur ve kardeşlik için çok daha güçlü duruş göstermenizi ayrıca kanın, gözyaşının bittiği bir dünya için mücadele etmenizi istirham ediyorum."
Suriye ve Mısır'da binlerce çocuğun savaştan dolayı hayatını kaybettiğini, Afrika'daki çocukların ise su bulamadığını vurgulayan Şahin, "Paranın, petrolün, madenin, altının değil, insanlığın öne çıktığı bir dünyayı inşa etmeniz için büyük bir gayret içerisinde olmanızı, istirham ediyoruz" diye konuştu.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu da misafirperverliklerinden dolayı Ata ve Şahin'e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından çocuklar, ülkelerini simgeleyen hediyeleri Ata ve Şahin'e takdim etti.
Ata ve Şahin de çocuklara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA