Mesleğe İlk Adım Kadın Eğitim ve Gençlik Merkezleri’nde Atılıyor

Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan 24 Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi, hem Altındağlı vatandaşların hayatını değiştiriyor hem de çeşitli üniversitelerden öğrencilerin kariyerlerine ilk adımı atmalarına imkan sağlıyor.


2013 -2014 döneminde Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri ile Gençlik Merkezlerinde Ankara’nın farklı üniversitelerinden 63 öğrenci staj yapma ve deneyim kazanma imkanı buldu. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Hemşirelik, Beden Eğitimi ve Rekreasyon bölümünden öğrenciler, hem merkezlerde yapılan çalışmaları yakından gözlemledi, hem de çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu.

SOSYAL HİZMET ÖĞRENCİLERİNDEN SOSYAL DESTEK
Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden 23 stajyer öğrenci Sakarya, Zübeyde Hanım, Aktaş, Örnek, Plevne, Aydınlıkevler, Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde; Zübeyde Hanım ve Aktaş Gençlik Merkezi’nde sosyal hizmet çalışmaları yürüttü. Bölgede yaşayan halkı daha yakından tanıyan ve merkezlerdeki çalışmaları inceleyen öğrenciler, genel sorunları ve sahip olunan kaynakları tanımlayarak sosyal çalışmalar yürüttüler.

Merkez üyelerine sosyal hizmet mesleğini ve destek alabilecekleri devlet kurumlarını da tanıtan öğrenciler, bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları yaparak, üyelerin sorunlarla baş edebilme kapasitelerini genişletmeye de yardımcı oldu. Sosyal Hizmet öğrencileri merkezlerde aile içi iletişim, toplumsal cinsiyet, kadın hakları konusunda üyelerle grup çalışmaları yaparak, hem üyelerin farkındalıklarını ve kendilerine olan güvenlerini artırırken hem de kariyerlerinde emin adımlarla ilerleme fırsatı yakaladılar.

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK SAĞLIK DESTEĞİ
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Bölümü stajyer öğrencileri ise 29 Ekim Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde aile planlaması, kadın hastalıkları, kendi kendine meme muayenesi, sigaranın zararları gibi konularda sağlık desteği verdi. Merkeze bağlı kadınlardan gönüllü olanlara ev ziyareti yaparak, evde sağlık gereksinimlerini saptayıp gerekli eğitimleri veren öğrenciler, sağlık konusunda danışmanlık hizmeti de verdi.

“MERKEZLERİMİZ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE”
Altındağ Belediyesi Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri ile Gençlik Merkezleri’nin okul gibi çalıştığını söyleyen Başkan Veysel Tiryaki, “Merkezlerimiz çalışma disiplini, eğitim programı, üyelerin aktif katılımı ve bu zamana kadar değiştirdiği binlerce hayat hikayesi ile tüm Türkiye’ye örnek olacak nitelikte. Hatta artık bu merkezleri dünya tanıyor. Merkezlerimizde mesleklerine gönül vermiş gençlerimize staj imkanı tanıyarak, hem onlara deneyim kazandırıyor hem de Altındağlı kadınlarımızın ve gençlerimizin faydalanmasını sağlıyoruz” dedi

Kaynak: İHA