Ticaret Odasından Borsaya Ziyaret

Bandırma Ticaret Odası 1. Meslek Grubu, Bandırma Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Oda Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Solmaz'ın başkanlığındaki grup üyeleri, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ve Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek ile ortaklaşa gerçekleştirebilecekleri çalışmaları görüştüler.
Ziyarette konuşan Borsa Başkanı Halit Sezgin, birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Bandırma ekonomisinin tarıma dayalı bir nitelik taşıdığını kaydeden Sezgin, ''Kentin sanayisi de tarıma dayalı bulunuyor. Biz, bir çiftçi kuruluşu değiliz. Ancak varlığımız çiftçiye bağlı olduğundan, çiftçinin daha çok üretip kazanmasını sağlamamız, bizim de Bandırma'nın da kazanması anlamına geliyor.'' dedi.

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Solmaz da konuşmasında, Bandırma'nın üç önemli kuruluşu olarak birlikte hareket etmenin yararına dikkati çekti.
Toplantıda, üç kuruluşun, haziran ayının sonunda, Borsa'da ''hasat şöleni'' düzenlemesi, ekmek israfını önlemek amacıyla vatandaşları bilinçlendirme çalışmaları, gerekli broşür dağıtımı, su israfını önlemeye yönelik çalışmalarda bulunulması ve çiftçilere yönelik her çeşit bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA