Şarköy'de Toprak Analiz Raporu Sonuçları Açıklandı

Şarköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, 2013 yılında ilçede zeytin ve bağ alanları için yaptırılan toprak analiz raporu sonuçları açıklandı.

Şarköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şemsettin Satar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce zeytin ve bağ yetiştiriciliği yapılan 25 köyden 245 adet toprak numunesi alınarak Malkara Analiz ve Kontrol Hizmetleri İç ve Dış Ticaret A.Ş'nin laboratuvarına gönderildiğini hatırlattı.
Toprak analiz sonuçlarının açıklandığını ifade eden Satar, ''İlçemiz zeytin ve bağ tarımı yapılan alanlarda organik maddelerin düşük olduğu tespit edilmiştir. İlçemiz topraklarında tarımı yapılan zeytin ve bağ alanlarında sürdürülebilir bir tarım ve kaliteli ürün alınabilmesi için topraklarımızın organik madde içeriği artırılmalıdır. Organik madde içeriği nedeniyle kalitesi iyi olan topraklarda, yetişen meyve ve sebzelerin kalitesi de iyi olacağından üretilen ürünlerin pazar değeri de yüksek olacaktır'' diye konuştu.

Satar, toprak analiz raporu sonuçlarının çiftçilere ulaştırıldığını, raporun ÇKS kaydı yapan çiftçilerin dosyalarına işlenerek, toprak analizi desteği ödendiğini belirtti.

Kaynak: AA