Tahsin Babaş, 14 Milyon Liralık Projelerin Startını Verdi

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından mazbatasını alarak Belediye Başkanlığı görevini devralan Tahsin Babaş, çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Tahsin Babaş, 14 Milyon Liralık Projelerin Startını Verdi
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Fen İşleri Müdürü iken hazırladığı projelerin yapım ihaleleri için düğmeye bastı.

Kastamonu Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptığı dönemde hazırladığı, ancak Belediye Başkanlığına aday olması dolayısıyla uygulayamadığı projelerini göreve seçildiği takdirde hayata geçireceğinin sözünü veren Başkan Tahsin Babaş, sözünü yerine getirmek için kolları sıvadı. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yapmayı taahhüt ettiği 5 projenin ihale sürecini hemen başlatarak toplam 14 milyon liralık maliyeti bulunan projelerin hayata geçirilmesi için startını verdi.

5 PROJE İÇİN YAPIM İHALESİNE ÇIKILIYOR
Daha önceden uygulamaya hazır hale getirilen projelerin uygulamaya geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu projelerde ben de zamanında görev almıştım, fakat etik olmadığı düşüncesiyle seçim katalogumuza bu projeleri koymamıştım. Şimdi, bu projelerin startını verdim ve kısa sürede yapım ihalesine çıkılacak. Ben Fen İşleri Müdürü iken, zaten bu projelerde daha önceden görev almıştım. Bu projeleri hayata geçirmek için ihale süreci başladı.

Bu projeler arasında ise Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, Harikalar Diyarı, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ve Kuzeykent Kapalı Pazaryeri’ne ait Giyim Pazarı ile Balık Pazarı yer alıyor. Şehir Parkı Projesi, Kışla Parkı’nın arka kısmından başlayıp Cevizli Park’a kadar olan kısmı kapsıyor. Buranın kamulaştırması bitti ve kısa sürede ihalesini yapıp, projenin startını vereceğiz. Yine Kuzeykent Mahallesi’nde çocuklar ve aileler için Harikalar Diyarı projemiz var. Şu anki Karting alanının olduğu bölgede Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı yapmayı planlıyoruz. Çocuklarımız, burada trafik bilincini küçük yaştan itibaren kazanmış olacak” dedi.

Seçim öncesinde vaat ettikleri her projenin arkasında olduklarını ifade eden Başkan Babaş, “Allah izin verdiği sürece Kastamonu’muza daha güzel hizmetler ve yatırımlar kazandırılması için mücadele edeceğiz. Sadece Şehir Parkı projesinin maliyeti 7 milyon liradır, diğer projelerin de toplam maliyetleri 7 milyon liradır. Yani bu projelerimizi hayata geçirdiğimizde toplam maliyeti 14 milyon lira olan yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah bu projelerimizle birlikte daha güzel günler şehrimizi bekliyor” diye konuştu.

“YENİ MÜDÜRLÜKLER KURULACAK”
Belediye başkan yardımcılıkları için, iki tane belediye meclisinden, üç tane de memurdan olmak üzere toplam 5 tane kadroları bulunduğunu açıklayan Başkan Babaş, “Bunun yanı sıra belediyemizdeki mevcut müdürlüklere ilave olarak 5 tane daha müdürlük kadrosu geldi. Bunlardan biri, kanun gereği kurulması zorunlu olan Teftiş Kurulu Müdürlüğü’dür. Diğer müdürlükleri ise biz belirleyerek ileriki günlerde kuracağız. Bunlar arasında, birincisi Mezarlıklar Müdürlüğü, ikincisi Sosyal İşler Müdürlüğü, üçüncüsü Spor İşleri Müdürlüğü ve son olarak da Avrupa Birliği yardım fonları ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü gibi müdürlükler oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Norm kadro uygulaması kapsamında belediye bünyesinde mevcut olan 17 müdürlüğün dışında 5 tane daha yeni müdürlük kadrosu geldiğini aktaran Başkan Babaş, bunlar arasında Spor İşleri Müdürlüğü’nü kurmayı düşündüklerini söyledi.

Başkan Babaş, “Spor Müdürlüğü’nü şubelere ayıracağız. Amatör Kulüpler Şubesi oluşturacağız. Burada futbol, hentbol, voleybol, tekvando, okçuluk gibi, yani her spor dalı için ayrı birim oluşturulacak. Bu amatör sporlarla ilgili Kastamonu’da kimler faaliyet gösteriyorsa, onlara destek olacağız. Her sporcu ve her kulüp, bu şubeye kayıtlı olacak. Ardından Profesyonel Kulüpler Şubesi oluşturacağız. Önümüzdeki süreçte profesyonel kulüplerimizin olacağını düşünüyoruz. Kastamonuspor ile ilgili düşüncelerimiz var. Bunların yanı sıra geleneksel sporlar ile alt yapı şubelerini oluşturacağız. Geleneksel sporlarla ilgili olarak Kastamonu’da bu sporları destekleyeceğiz. Bir de alt yapı şubesi kurarak, bu sporlara destek vereceğiz. Bu konuda ciddi manada bir yapılanmaya gidilecek. Kulüp başkanları veya vatandaşlar, her gün başkana çıkıp da deplasmana gitmek için yardım istemeyecek. Bu konuda bir fon oluşturup hangi kulübümüzün ihtiyacı olursa, o kulüp bu fondan yararlanabilecek. Spor İşleri Müdürlüğü adı altında Kastamonu’daki bütün kulüpler, bir çatı altında toplanacak ve herkesin ne yaptığı bilinecek. Herkesin bütçesi belirlenecek. Biz de bu kulüplerimize imkanlar dahilinde destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“ASRİ MEZARLIĞA BU YIL BAŞLANACAK”
Ayrıca seçimden önce söz verdikleri gibi Mezarlıklar Müdürlüğü’nü kuracaklarını belirten Başkan Babaş, şöyle konuştu: “Burada da kuracağımız şubelerle cenazenin defin öncesi işlemleri, defnedilmesi ve defin sonrası işlemlerini, hatta hocası, mevlidi, pide dağıtımına kadar bütün işlemlerini Mezarlıklar Müdürlüğü çatısı altında gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın cenazesi olduğunda mezar kazma, yıkama, defin gibi, her türlü mezarlık ve defin ile ilgili işlemlerini buradan karşılayacağız. Mezarlıklar Müdürlüğüne iki tane bayan, iki tane de erkek hoca alacağız. Bu hocalarımız, ihtiyaç durumunda vatandaşımızın cenazesi ve defin işlemleri ile ilgilenecek. Artık vatandaşımız, cenaze yıkamak için veya cenaze defnetmek için hoca aramayacak. Bir telefonla vatandaşımızın cenazesiyle ilgili bütün defin işlemlerini belediyemiz yerine getirecek. Oluşturacağımız ikinci şube ile de mevcut mezar alanları düzenlenip bakımları yapılacak ve yeni mezarlık alanları belirlenecek. Defterdarlığımızla bu konuda bir görüşme yaptım. Kuzeykent Mahallesi veya Tosya Yolunda 150 bin metrekarelik bir alanda yeni bir mezarlık alanı planlıyoruz. Yer tespitinin ardından bu yıl içerisinde başlanacak olan son derece modern Asri Mezarlık projesini hayata geçirmiş olacağız”
Belediye bünyesinde ayrıca Sosyal İşler Müdürlüğü’nü kuracaklarını ifade eden Başkan Tahsin Babaş, şunları kaydetti: “Bu Sosyal İşler Müdürlüğümüzce hayırseverlerin yardımlarının toplanması ile yardım dağıtan derneklerimizin yardımlarının toplanması sağlanacak. Gıda veya diğer yardımlar, bu şubemizden sağlanacak. Bu şubemizde bir havuz oluşturulacak. Online çalışacak olan bu havuzda, hangi derneğimiz, hangi kuruluşumuz kime, ne kadar, nasıl yardım yapmış, bu sistemden görülebilecek. Bu sayede düzensiz ve gelişigüzel yapılan yardımların önüne geçilmiş olacak ve bu şekilde yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bir de öğrencilerimizin Kastamonu’da kira konusundaki mağduriyetleri giderilecek. Öğrencilerimiz, kira konusunda şehrimizde son derece rahatsız ve şikayetçiler. Bu kiraların sabitlenmesi ve öğrencilerin halka sevdirilmesi konusunda da adımlar atacağız. Öğrencimiz, belediyemize gelecek ve ‘Ben kirada oturmak istiyorum, bana bir ev bulun’ diyecek, biz de bu öğrencimize her konuda yardımcı olacağız. Kastamonu’daki öğrencilere yönelik uygulanan kira konusunu da bu şekilde çözmeyi planlıyoruz”.

“KASTAMONU’DA DEĞİŞİM YAŞANACAK”
Son olarak henüz karar verilmediğini, fakat büyük ihtimalle Avrupa Birliği fonları için ayrı bir müdürlük kurmayı amaçladıklarını açıklayan Başkan Tahsin Babaş, şöyle devam etti: “KUZKA, TKDK veya KOSGEB gibi Avrupa Birliği fonlarından sağlanan hibe desteklere vatandaşlarımızın müracaat edebilmelerini sağlamak için bu konulara destek olacak bir müdürlük kurmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız veya işletme sahiplerimiz, birçok evrak zorluğu nedeniyle bu hibe fonlarına müracaat etmiyor. Fakat biz, vereceğimiz teknik destekle ve yol göstererek, bu hibelerden çok daha fazla destek alınmasını sağlayacağız. Bu projeler hazırlanarak Avrupa Birliği’nden KUZKA, TKDK veya KOSGEB’in hibelerden çok daha fazla yararlanılacak. Bu hibe programları halkımıza anlatılacak. Bu konularda toplantılar düzenlenecek. Halkımız, hibe fonları konusunda yönlendirilecek. Desteğe çıkılan hibe fonları, halkımıza duyurulacak. Proje yapmalarına destek olacağız. Bilboardlara bu konuda afişler asılacak, belediye hoparlöründen duyuru yapılacak. Yani halkımız veya işletmelerimizin, bu hibe fonlarından gerektiği şekilde yararlanması sağlanacak. Eski sanayide bir vatandaşımız 250 bin lira değerinde bir cihaz almış ve bu hibelerden hiç yararlanmamış. Fakat proje yapıp, müracaatta bulunsaydı, en az 250 bin TL’nin yarısından fazla hibe alabilirdi”
Şehrin muhtelif yerlerinde asfalt ve parke çalışmalarını da başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Babaş, seçim öncesinde söz verdikleri gibi kısa sürede Kastamonu halkının AK Parti’nin hizmetlerini çok net görebileceğini belirterek, yakın zamanda Kastamonu’da bir değişimin yaşanacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA