'Mutlak Adalet” 25 Nisan’da Vizyona Giriyor

Yönetmenliğini Hüseyin Eleman’ın yaptığı ve çekimleri İzmir’de yapılan “Mutlak Adalet” isimli sinema filmi 25 Nisan’da vizyona girecek.

'Mutlak Adalet” 25 Nisan’da Vizyona Giriyor

Yönetmen Hüseyin Eleman’ın ikinci filmi olan “Mutlak Adalet”te bu güne kadar romantik ve komedi rolleriyle tanınan oyuncular, bu defa dram oynadılar. Film, İzmir’de görev yapan bir öğretmenin karısının 3 hırsız tarafından tecavüz edilmesini ve daha sonra serbest bırakılmalarını, öğretmen Metin’in kendi adaletini kendisinin aramasını konu alıyor.

Kendisi de psikoloji eğitimi almış olan Yönetmen Hüseyin Eleman’ın, alanlarında uzman bir grup psikolog danışmanlığında hazırladığı Mutlak Adalet filminin senaryosu, Türk sinema tarihinde derin psikolojik temeller, psikolojik dram ve gerilim barındırıyor.

Bugüne kadar Avrupa Yakası, Geniş Aile, Vay Arkadaş, Ali Ayşe’yi Seviyor ve en son olarak Gurbette Aşk gibi sevilen yapımlarda yer alan Bihter Dinçel, bu filmde tam tersine eşini ve çocuğunu kaybetmiş, tecavüz mağduru psikolojik sorunları olan bir kadını canlandırıyor. Senaryoyu okurken gözyaşlarına hakim olmadığını söyleyen Dinçel, “Filmin sürpriz finali ile büyük bir şok yaşadım, psikolojik dönüm noktaları olan bir rol. Bir oyuncu için oldukça haz veren bir canlandırma” dedi

Senaryoyu okurken de oynarken de çok büyük haz aldığını belirten Dinçel, kendisinin de felsefe muzunu olduğunu açıkladı.

Filmin oyuncularından olan ve yine komedi rolleriyle tanınan Bülent Çolak da, “Oyuncu olarak en son isteyeceğim şey kategorize edilmek. Komedi oyuncusu etiketiyle dolaşmak istemem. Bu filmin senaryosu bana geldiğinde çok heyecanlandım. Hayata dokunan hikayeler çekiyor beni” ifadelerini kullandı.

Yönetmen Hüseyin Eleman da, bu tarz filmleri yapmaya devam edeceğini belirtti.

Eleman, “Türkiye’de bu tarz filmler fazla yapılmıyor. Halbuki insan psikolojisi büyük bir denizdir ve orada insana dair anlatılacak çok şey var. Mutlak Adalet bu anlatımın başlangıcı olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA