2.batman Uluslararası Film Festivali Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenecek "Batman Uluslararası Film Festivali" 15-22 Nisan tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

AA muhabirinin Sinema Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek festivalde, Bakanlık destekli filmler "Tepenin Ardı, Lal Gece, Mandıra Filozofu, Ateşin Düştüğü Yer, Zerre, Kelebeğin Rüyası, Sonbahar"ın yanı sıra Hülya Koçyiğit'in rol aldığı "Kurbağalar",Türkan Şoray'ın seyirci karşısına çıktığı "Suna" ve "Selvi Boylum Al Yazmalım" gösterilecek.
Türk sinemasının önemli yapımlarının sunulacağı ve şehrin sinemaya doyacağı festivalde ayrıca söyleşiler, konferanslar, toplantılar da düzenlenecek.
-Yeşilçam Batman'a çıkarma yapacak
Yeşilçam sinemasına uzun yıllar emek vermiş sanatçılar da festivale katılacak ve sinemaseverlerle bir araya gelecek.
Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Eşref Kolçak, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, vizyondaki Mandıra Filozofu filminin yönetmeni Müfit Can Saçıntı ve yapımcı, yönetmen Yılmaz Atadeniz ile İsmail Güneş'in katılacağı etkinlikler boyunca Yılmaz Güney Sinema Salonu, Batman İl Kültür ve Turizm Sinema Salonu ve Batman Park Sinema Salonu'nda gün boyunca gösterimler yapılacak.
Aynı zamanda uluslararası yapımların gösterimine de yer verilecek festival çerçevesinde Batman Üniversitesi'nde "Dünden Bugüne Türkiye'de Sinema" konulu panel de düzenlenecek.
Kaynak: AA