Samsun Dob, ''şen Dul''Öpereti İle Seyircisini Selamlamaya Hazırlanıyor

Macar besteci Franz Lehar'a ait olan ve operet türünün en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilen "Şen Dul", Samsunlu sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesince (DOB) sahnelenecek, Macar besteci Franz Lehar'a ait "Şen Dul" operetinin provaları gerçekleştiriliyor.
Pontevedro adlı kurgusal bir ülkede geçen ve Hanna Glavari'nin öyküsünü anlatan eğlence dolu operet Şen Dul'u, Aytaç Manizade sahneye koyuyor. Orkestra şefliğini Kıvanç Tepe'nin gerçekleştireceği, vals, polka, mazurka, kankan gibi çeşitli dansları ve kalabalık sanatçı kadrosu ile Samsunlu sanatseverleri kendine çekecek Şen Dul'da Kont Danilo rolünü opera sanatçısı Hasan Çelik üstleniyor.
Dekor tasarımı Ferhat Karakaya'ya, kostüm tasarımı ise Ayşegül Alev'e ait eğlence dolu serüvenin koro şefliği Mikhail Iskrov'a, koreografisi ise Sibel Kasapoğlu'na ait. Eserin ışık tasarımını O. Murat Yılmaz gerçekleştiriyor.
Samsun DOB şeflerinden Kıvanç Tepe'nin yöneteceği eser, 12 Nisan Cumartesi saat 20|00'de, Samsun Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu'nda perdelerini sanatseverlere aralayacak.
Kaynak: AA