Sakıp Sabancı'nın Vefatının 10| Yıl Dönümü

Sabancı Holding'in 10 yıl önce vefat eden yönetim kurulu başkanı Sakıp Sabancı, kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törende merhum Sakıp Sabancı'nın kızları Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri, iş dünyasının önde gelen isimlerinden Kadir Eriş, Erdoğan Demirören, Yusuf Kenan, Mehmet Nezih Erdem, Prof. Dr. Peker Sandallı ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri hazır bulundu.
Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu, törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
"İstanbul'un onu Fatih Camisi'nden ebedi istirahatgahına uğurlayışı adeta dün gibi gözlerimizin önünde. Denir ki 'herkes vatanını sever. Ama esas olan vatanının o kişiyi sevmesidir.' On yıl evvelki o hüzünlü uğurlanışta, vatanının Sakıp Bey'e olan sevgisi yağmur olup akmıştı. Tam 10 yıl oldu... Vefatının ardından bunca sene geçmesine rağmen gençlerin, yeni neslin Sakıp Bey'i yakından tanıdığını, sevdiğini ve saygı duyduğunu görmek bizi daha da mutlu ediyor. Bu da gösteriyor ki yaptığı doğru işler, yaşı kaç olursa olsun toplumun her kesimini etkiledi ve etkilemeye de devam edecektir."
Sabancı Topluluğu'nun Sakıp Sabancı'nın hayalleri ve açtığı yolla büyümeye devam ettiğini vurgulayan Bozfakıoğlu, "İş hayatında şirketlerimiz başarı ve kararlılıkla ilerlerken, sosyal ve kültürel hayatın çeşitli alanlarında; Vakfımız, Üniversitemiz ve Müzemiz ile toplum yaşamında fark yaratmak için çalışıyoruz. Tıpkı O'nun istediği gibi. Sakıp Bey, sanattan eğitime her alanda önemli çalışmalara öncülük etti, ihtiyaç sahiplerine elini uzattı, destek oldu. Sabancı Topluluğu'nun tüm çalışanları da aynı bilinçle ve duyarlılıkla onun açtığı bu yolda başarıyla ve gururla yürümeye devam ediyor" diye konuştu.


- "O herkesin 'Sakıp Ağa'sıydı"

İçten ve samimi yaklaşımı ile tecrübelerini her fırsatta çevresindekilere aktaran Sakıp Sabancı'nın, sahip olduklarını halkıyla paylaşan, çalışmak ve üretmek konusunda sınır tanımayan yönünü hatırlatan Bozfakıoğlu, hislerini şu sözlerle paylaştı: "Türk halkının kalbinde farklı bir yer edinmeyi başaran sıradışı bir insan, sıradışı bir liderdi. O herkesin 'Sakıp Ağa'sıydı...
'İyi ki koştum, İyi ki çalıştım. Keşke daha fazla çalışsaydım, keşke daha çok koşsaydım. Daha güzel Türkiye için, daha başarılı Türkiye için...' demişti Sakıp Ağa. Biz de diyoruz ki, 'İyi ki onu tanıdık. İyi ki onunla çalıştık. Keşke daha çok çalışsaydık.' Ama biliyoruz ki onun hatırası bizim hep yanımızda. Başarılarımızla ve Sabancı Topluluğu'nun onbinlerce çalışanıyla gurur duyuyor."
Tören, yapılan konuşmanın ardından Zincirlikuyu Camisi imamı Mustafa Yaman tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla sona erdi.
Kaynak: AA