Gölette Yemleme Yapıldı

Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli, geçen yıl yapımı tamamlanan Uzunoluk göletinin çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından mesire alanı olarak ilgi göreceğini, sportif balıkçılık için cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Sivaslı ilçesindeki Uzunoluk göletinde anaç sazan balıkları için yemleme etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan Kaymakamı Keçeli, yaptığı açıklamada, Uşak-Denizli kara yolu üzerinde bir yıl önce yapımı tamamlanan Uzunoluk göletine balıklandırma çalışmaları kapsamında aralık ayında 300 anaç sazan balığı bırakıldığını söyledi.

Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgeye vatandaşların mesire alanı olarak ilgisinin artacağını savunan Kaymakam Keçeli, "Çevre düzenlenmelerinin tamamlanmasının ardından bölge sportif balıkçılık için cazibe merkezi haline gelecek. Uşak-Denizli karayolundan yolculuk eden vatandaşlarımız bölgede keyifli anlar yaşayabilecek. Ümit ediyorum sportif balıkçılık için başarılı bir model olarak Uzunoluk göletini halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" diye konuştu.

Kaymakam Keçeli, anaç balıklar için gölette yemleme çalışması yapıldığını bildirdi.
Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay da yemleme çalışmalarının önemine değinerek, "Gölete bırakılan anaç balıkların yavrulama döneminde besin sorunu yaşamaması için yemleme yapılması planlandı. Yeni yavrularla göletteki balık stoğu yeterli seviyeye ulaşacak" dedi.

Daha sonra etkinliğe katılanlar gölete balık yemi bıraktı.
Kaynak: AA