Akbank, Sinema Tutkusunu 'Kalp Atışlarıyla' Ölçecek

Akbank, sinema tutkusunu ölçümlemek için yenilikçi bir proje hayata geçiriyor. Sinema aşkı, izleyicilerin kalp atışlarıyla somutlaşıyor.

Akbank açıklamasına göre, Türkiye'nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali'ni 10 yıldır aralıksız destekleyen Akbank, sinema ve teknolojiyi birleştirerek izleyicileri şaşırtmayı hedefliyor.
33. İstanbul Film Festivali boyunca seçili film gösterimlerinde gerçekleştirilecek projede, Atlas Sineması'ndaki Akbank standına uğrayan sınırlı sayıdaki seyirciye kalp atışlarını ölçen özel bantlar takılacak. Bu sayede film boyunca izleyicilerin kalp atışları eşzamanlı olarak takip edilebilecek. Kalp atış cihazlarından ortaya çıkan veriler, farklı film türlerinin ortalama kalp ritmine etkisi, filmlerdeki duygusal yükselmelerin anlık etkileri, filmde kalp atış hızının en yükseğe ulaştığı dakika ve film boyunca yakılan kalori gibi ilginç veriler ortaya çıkartılmasında kullanılacak.
Projenin ilgi çekici sonuçları, Akbank'ın sosyal medya hesapları üzerinden ve "www.kalbimsinemaicinatiyor.com" adresinden takip edilebilecek.
Kaynak: AA