Abd'de Lisedeki Bıçaklı Saldırı

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde dünkü lise saldırısını 16 yaşındaki bir öğrencinin düzenlediği açıklandı.

Yetkililer, Pittsburgh kentinin 24 kilometre doğusunda yer alan Murrysville'deki Franklin Bölge Lisesi'nde 22 kişiyi bıçaklayan Alex Hribal'in yargıç karşısına çıkarıldığını ve dört kez kasıtlı cinayet, 21 kez de şiddetli saldırı ile suçlandığını bildirdi.
Saldırıyı neden düzenlediği konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Hribal'in, yaşı küçük olmasına karşın yetişkin gibi yargılanabileceği belirtildi.
Hribal, dün evden getirdiği, bazıları 25 santimetre uzunluğundaki mutfak bıçakları ile 21 okul arkadaşını ve bir de güvenlik görevlisini bıçaklamıştı. Beş dakikadan uzun süren saldırı, bir müdür yardımcısının Hribal'i etkisiz hale getirmesiyle son bulmuştu.
Yaralananlardan beşinin durumu, ciddiyetini koruyor. Saldırıda karaciğeri parçalanan bir öğrencinin ise solunum cihazına bağlandığı belirtildi.
Saldırı sırasında Franklin Bölge Lisesi'nde yaklaşık bin 200 öğrenci bulunuyordu.

- ABD'de okul saldırıları gündemden düşmüyor

ABD'deki okullarda son bir yıl içinde iki bıçaklı saldırı yaşandı. Her ikisi de Teksas eyaletindeki saldırılardan ilki, nisan ayında 14 kişinin yaralanması ile sonuçlandı. Eylül ayındaki saldırıda ise 17 yaşındaki bir öğrenci yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı.
Okul saldırılarının gündemden düşmediği ABD, 2012'de Connecticut eyaletindeki Newtown kentinde düzenlenen silahlı saldırıyla sarsılmıştı. Adam Lanza adlı genç, 14 Aralık'ta önce birlikte yaşadığı annesini başından vurarak öldürmüş, daha sonra Sandy Hook İlkokulu'nu basmıştı. Lanza, 20'si çocuk 26 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti.
Başkan Barack Obama, büyük tepki çeken ve silah kontrol tartışmalarını alevlendiren saldırının ardından silah kontrolüyle ilgili Kongre'nin onayına gerek olmayan 23 başkanlık emrini imzalamıştı.
Kaynak: AA