'Türkiye'de Kütüphanecilik Mesleği' Konferansı

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Kitaplar kimi zaman, bir ordunun yapabileceğinin çok fazlasını insanlık için yapabilecek güce sahip" dedi.

Aykaç, Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen "Türkiye'de kütüphanecilik mesleği" konferansında, kütüphanelerin önemli bilim yuvaları olduğunu söyledi.

Kitapların kadim dostlar olduğunu belirten Aykaç, herkesin kitap okuması gerektiğini vurguladı.
Kitapların insanlığın her türlü bilgiyi verdiklerini ifade eden Aykaç, şöyle konuştu:
"Dünyayı, kağıt, kalem ve mürekkep yönetir ifadesi benim çok hoşuma gidiyor. insanlık yaşadıkça, kitaplar da yaşayacaktır. Kütüphanelerin korunması ve kollanması gerekiyor. Kütüphane ve kitapların kıymeti iyi bilmemiz gerekiyor. Kitaplar vasıtasıyla her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Artık raflara sığdıramadığımız bilgileri ve kitapların yerine getirdiği fonksiyonları dijital ortamda kullanabiliyoruz. Kitaplar kimi zaman bir ordunun yapabileceği çok fazlasını insanlık için yapabilecek güce sahip."
Konuşmaların ardından Aykaç, konferansın düzenlenmesinde emeği geçen Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek ve KLÜ kütüphanesinden en çok yaralanan akademik personel ile öğrencilere hediyeler verdi.
Kaynak: AA