Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Örgün'den Harmancık'ta Konser

Harmancık ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Örgün tarafından konser verilerek, otantik giysilerle müzikli oyunlar sahnelendi.

Harmancık dışında Bursa, Kütahya ve çevre ilçelerden katılımın yoğun olduğu etkinlik, Harmancık İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, konser öncesi eşi Nuriye Çetinkaya ile Emel Örgün ve salondaki kadınlara çiçek dağıttı.

Daha sonra sahneye çıkan Örgün, yaklaşık 2,5 saat süren konserin ilk bölümünde beğenilen türkülerini seslendirdi. Kadınlara çiçek dağıtan Örgün, yarışmalar yapıp sorular sorarak albüm CD'lerini armağan etti.
Örgün, konserin ikinci bölümünde yöresel kıyafetleriyle bakır çalarak, kadın oyun türküleri ve ağıtlar seslendirdi. Örgün'e, Büyükorhan ilçesine bağlı Mazlumlar köyünden yöresel kıyafetleri ve otantik oyunlarıyla Nurten Arı Burhan ve Atike Oruç eşlik etti. Konseri izleyen kadınlar da kaşıklarıyla oynadı.
Konser sonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa/Kütahya Mahalli Sanatçısı, Yörük Türkmen Efe Torunları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı da olan Örgün, 4 senedir katıldığı Dünya Kadınlar Günü etkinliğinden dolayı Belediye Başkanı Çetinkaya'ya ve konserini izleyen bütün kadınlara teşekkür etti.
Kaynak: AA