'Van İli ve İlçeleri Vizyon 2023 Ortak Akıl ve Stratejik Eylem Planı'

Valiliğik öncülüğünde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) organizasyonuyla "Van İli ve İlçeleri Vizyon 2023 Ortak Akıl ve Stratejik Eylem Planı" çalışmalarına, Muradiye ilçesinde devam edildi.

Muradiye Teknik Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda, Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, sivil toplum kuruluş temsilcileri, esnaf ve kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Erol Tanrıkulu, 2023 vizyonu kapsamında kalkınma stratejilerinin hazır olduğunu, bununla ilgili çalışmalarını kısa sürede yenileyip geliştireceklerini söyledi.

Yeni bir bölgeyi, ilçeyi geliştirmek için sadece devletin kendi oluşturduğu stratejilerin, çabanın yetmeyeceğini belirten Tanrıkulu, vatandaşlara da büyük görevlerin düştüğünü dile getirdi.
Tanrıkulu, şöyle konuştu:
"Biz ilçe olarak ekonomik anlamda ve refah düzeyi olarak neredeyiz? Bugün, bunları dile getireceğiz. Ülkemiz, 2001 yılından sonra yakaladığı büyüme ivmesi ile dünyanın büyük ekonomilerinin dikkatini çekmiştir. 2023'te nasıl bir Muradiye bekliyoruz. Tarım potansiyeli olarak Van'ın Gürpınar ovasından sonra en geniş ovaya sahip ikinci büyük ovamız Muradiye ilçesindedir. Bu tarım alanları verimli topraklara sahiptir. Meyvecilik açısından son derece verimli alanlara sahip bir yere sahip olduğumuzu düşünüyorum."
Hayvancılık merkezi olan ilçede hayvancılığın yeteri kadar yapılamadığını, bilinçli ve modern şartlarda hayvancılığın yapılması için önemli desteklerin verildiğini bildiren Tanrıkulu, Muradiye Şelalesi, Muradiye Kalesi, inci kefali göçü gibi turistik değerlerin de tüm dünyaya tanıtarak ilçenin ekonomik olarak gelişmesinin sağlanabileceğini vurguladı.
Toplantıda, Doç. Dr. İsmail Hakkı Eraslan tarafından bölgesel kalkınma ve ortak akıl stratejik eylem planı konulu sunumu yapıldı.
Kaynak: AA