'Kadın Sağlıklı Olursa Toplum Sağlıklı Olur”

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Kadın Sağlığı Projesi kapsamında 310 bin kadına ulaştıklarını belirterek, “Kadın sağlıklı olursa toplum sağlıklı olur” dedi.


“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında, Ondokuzmayıs Üniversitesi(OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama Merkezi tarafından (OKTAM), “Kadın Liderler Akademisi” konulu çalıştay, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Düzenlenen çalıştaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğ. General Ufuk Ekinci’nin eşi Lütfiye Ekinci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın eşi Uzm. Dr. Ayşen Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, OKTAM Müdürü Doç. Dr. İlknur Aydın Avcı, İŞKUR Müdür Yardımcısı Ayhan Keleş, öğretim üyeleri ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Çalıştayda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, OKTAM Müdürü Doç. Dr. İlknur Aydın Avcı’nın ve OMÜSEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu konuşmacı olarak yer aldılar.

“KADIN SAĞLIKLI OLURSA TOPLUM SAĞLIKLI OLUR”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, “Samsun Valiliği olarak şu anda 310 bin kadına ulaşmış bulunmaktayız. Kadınlarımızı bilinçlendirmek asıl amacımızdır. Kadın sağlık sorunları hakkında eğitimler vermek istiyoruz. Kadın sağlıklı olursa toplum sağlıklı olur düşüncesindeyiz. Ayrıca gönül elçileri projesine de destek vermekteyiz. Kadınlarımızın mesleki eğitim almaları için çalışmaktayız ve halk eğitim merkezlerine gitmelerini istemekteyiz. Ayakları daha çok yere basan, kendinden daha emin kadınlar istemekteyiz ve bunun için çalışmaktayız” diye konuştu.

“SAMSUN’A SIĞMAZ OLDUK”
Konuşmasında Ondokuz Mayıs Üniversitesini görsel bir sunumla anlatan Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Bu çalıştayı yapmamızın nedeni; OMÜ Kadın ve Toplum Uygulama Merkezi’nde neler yapabiliriz konusunu sizlerle paylaşmak ve tartışmaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak artık Samsun’a sığmaz olduk. Şu an beş farklı kampüste hizmetlerimizi sürdürüyoruz. 46 bin öğrencisi, bin 418 uluslararası öğrencisi, 2 bin 145 akademik personel (1007 öğretim üyesi), 4 bin çalışanı ile büyük bir aileyiz. Üniversite olarak eğitim, araştırma ve hizmet sunumu olmak üzere üç temel görevimiz var. Bu kapsamda üniversite-sanayi, üniversite-toplum birlikteliğini sağlamak, birlikte çalışmak için de projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projelerin sadece proje olarak kalmaması bizleri umutlandırmaktadır. ‘Kadın Liderler Akademisi’ projesi ile de öncelikle sivil toplum örgütlerinin yönetiminde yer alan kadınlara yöneticilik ve liderlik bağlamında yetkinliklerini artıracak bir eğitim verilmesi planlanmaktadır. Daha sonra bu proje STÖ üyelerine ve diğer alanlarda idareci olarak çalışan kadınları da içerecek şekilde genişletilebilecektir” şeklinde konuştu.

ROMAN VATANDAŞLARLA İLGİLİ PROJE
OKTAM’ın faaliyetleri ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. İlknur Aydın Avcı, “Projelerimizi Samsun Valiliği ile birlikte yürütmekteyiz. Kadın sağlığı projelerine destek verip yayınlar yayınladık. İl ve ilçeleri gezerek sağlık konularında eğitim verdik. Ayrıca Roman vatandaşlarımız ile ilgili projelerimiz de mevcut. Üniversitemizde kadın sağlığı ile tedavi çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bundan sonraki dönemde kadınlarla ilgili çalışmalarımız artacaktır” ifadelerini kullandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi hakkında bilgi veren OMÜSEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu ise, “Değişen dünya koşulları, eğitim mantığının değişmesini de gerektiriyor. Sürekli eğitim merkezleri de üniversiteler tarafından sürekli güncellenmeli çünkü bilgi yığılarak artmaya devam ediyor” görüşlerine yer verdi.

Çalıştay soru ve görüşlerin belirtilmesinin ardından plaket ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA