Bbp Genelbaşkanı Mustafa Destici Çankırı’da Halka Hitap Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Bitlis'te kendi adayları ile seçime gireceklerini söyledi.


Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde halka hitap eden Destici, “Bu tamamen asparagas bir haberdir. Bir kere seçim listeleri kesinleşti. Herkesin adayı belli oldu. Bütün partiler kendi adaylarıyla seçime gidiyorlar. Büyük Birlik Partisi olarak kendi adayımızla seçime gireceğimizi daha önceden ilan ettik" diye konuştu.

KIRIM EZELDEN BERİ TÜRK YURDU’DUR
Destici, Kırım'ın ezelden beri Türk yurdu olduğunu belirterek, “Kırımlı kardeşlerimiz Rus tehlikesiyle karşı karşıya. Milyonlar Kırımlı kardeşimiz Sovyetler döneminde katledilip şehit edildi. Soy kırıma sürüldü pek çokları vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Yerlerine Ruslar yerleştirildi ve şuanda Ruslar Kırımda çoğunluktalar. Adamın gerekçesi ne, 'Kırım’da Ruslar var, Rusları kimseye ezdirmeyeyim' diyor. Bizim hükümetten ses yok. Hâlbuki bizimki ne demesi lazım; 'orada benim de Türk kardeşlerim var, Kırım Türkleri var. Hem de Kırım, ezelden beri bir Türk yurduydu. Onun için sen, bundan 100 yıl önce orada soykırım yaptın. Milyonlarca Kırımlı kardeşimi öldürdün, milyonlarcasını sürgüne gönderdin ve oraya Rusları yerleştirerek orada nüfus çoğunluğunu elde ettin. Eğer bir yanlış adım atarsan ben de 2 doğru adım atmaktan çekinmem' diyemiyorlar. Ama bunlar konuşulmuyor, problemler konuşulmuyor" diye konuştu.

BU MİLLETİN ALLAH’I, KUR’ANI, EZANI, BAYRAĞI VE MARŞI BİRDİR
BDP sözcülerinin son dönemde yaptıkları özerklik çıkışlarına dikkat çeken Destici, “30 yıldır, bu millete kan kusturan, devlete baş kaldıran, vatanı ve milleti bölme amacından başka hiç bir gaye içerisinde olmayan bu PKK'lılarla, devlet ve din düşmanlarıyla, ayrılıkçı bölücülerle, terörist başıyla, Bebek katiliyle el sıkıp müzakere, pazarlık ediyorsun da Türk milletinin fertleri bir araya gelince bu yanlış mı oluyor? Seninki doğru oluyor, milletinki yanlış oluyor. Bu nasıl oluyor? ‘Yerel seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz’ diyen ayrılıkçıların ve bölücülerin elebaşlarına ve eş başkanlarına söyleyemiyor. Biz büyük Türk milleti olarak bunlara verilecek sert bir cevap bekliyoruz. Sen ne özerkliğinden bahsediyorsun. Bu milletin Allah'ı bir, bayrağı bir, ezanı bir, Kur'anı bir, marşı bir. Sen kim oluyorsun? Bu millet, canını, malını, kanını, evladını verir şehit olsun diye. Ama vatanın bırak bir parçasını, bir çakıl taşını bile vermeyiz. Heveslerini kursaklarınıza tıkarız. Bunu böyle bilin. Hükümet gaflet içinde olabilir, Meclis'tekiler sesini çıkarmıyor olabilir. Ama Büyük Birlik Partisi ve Alperenler var. Büyük Birlik Partisi olduğu sürece, bu vatanı bırakın bölmeyi çakıl taşını bile alamazsınız. Hayallerinizi zindan ederiz, rüyalarınızı kâbusa çeviririz. Yerel seçimlerden sonra milleti bekleyen en büyük tehlike budur" ifadelerini kullandı.

ADAYLARIMI GERİ ÇEKERİM
Halkın hizmet götürmemekle tehdit edildiğini belirten Destici, "Belediye iktidarda olmazsa gerekli hizmet getiremez' diyorlar. İktidar partisinde olan belediyeleri gördük. Onların yönettiği belediyeleri bizler de yönetiyoruz. 2009 yılında iktidar partisinden aldığımız belediyeler var. Bizim yönettiğimiz belediyeler onların yaptıklarının 3 katı fazla hizmet yapmazsa ben adayımı çeker sizi desteklerim, var mısınız?' diyorum. Buna bile yanaşmıyorlar" dedi
BBP Genel Başkanı Destici'ye, Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Ali Keser, Çankırı İl Başkanı Murat Çiftçi, Çerkeş Belediye Başkan Adayı Mehmet Kiraz eşlik ettiler. BBP lideri Destici daha sonra esnafı ziyaret ederek sohbet etti.

Destici daha sonra Atkaracalar, Çardaklı, Kurşunlu, Korgun, ilçelerini de ziyaret etti.
Kaynak: İHA