Bbp Genel Başkanı Destici, Karaman'da Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gerçekten bu siyasetten, ben kullanmadığım halde onlar adına utanç duyuyorum. Bu büyük Türk milletine yakışmıyorsunuz. Çünkü bu büyük Türk milleti ahlaklıdır, hoşgörülüdür. Türk milleti asla rakibine bile ahlak dışı söz söylemez" dedi.

Destici, partisince Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde düzenlenen mitingdeki konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı.

BBP olarak 81 ilin tamamında kendi adları, amblemleri ve adaylarıyla seçimlere katıldıklarını ifade eden Destici, seçimlerde büyük bir adaletsizlik ve haksızlığın olduğunu savundu.
Hazineden sadece 3 partinin 315 milyon lira para aldığını ifade eden Destici, "Bunlar, sizin paranızla, milletin parasıyla, devletin parasıyla siyaset yapıyorlar. BBP'ye de tek delik kuruş yok. İşte bunların adaleti böyle. Bunların adaletini Sarıvelilerli kardeşlerime havale ediyorum. Karacaoğlan olsaydı buna bir dörtlük söylerdi. Şimdi Karacaoğlanlar da yok" diye konuştu.

Destici, yerel seçimlerin yaklaştığını, ancak meydanlara bakıldığında ne iktidar partisinin ne de ana muhalefetin vatandaşların sorunlarını konuşmadığını öne sürdü.
Meydanlarda milleti kamplaştırmaya, parçalamaya, bölmeye yönelik sözlerin sarf edildiğine dile getiren Destici, şunları kaydetti:
"Bununla da yetinmiyorlar. 'Yerel seçimlerden sonra iktidar olduğumuzda siyasi ahlak yasası çıkartacağım' diyen ana muhalefet partisinin lideri ağzına ne gelirse söylüyor. Sayın Başbakan da ondan geri durmuyor. Adamın çoluğunu çocuğunu karıştırıyor, başka işler karıştırıyor. Öbürü de onun rahmetli annesini karıştırıyor. Gerçekten bu siyasetten, ben kullanmadığım halde onlar adına utanç duyuyorum. Bu büyük Türk milletine yakışmıyorsunuz. Çünkü bu büyük Türk milleti ahlaklıdır, hoşgörülüdür. Türk milleti rakibine bile asla ahlak dışı söz söylemez. Onun için sizi Sarıveliler'de siyasi ahlaka, siyasi edebe, siyasi nezakete davet ediyorum."
Destici, halktan Sarıveliler Belediye Başkanı ve adayları Hayri Samur'a destek istedi.
Kaynak: AA