Altıparmak Açıklaması

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi 'Bütünşehir Yasası' ile Dikili Belediyesi'ne bağlanacak olan Çandarlı Belediyesi'nin çalışanları ve işçileri ile toplantı yaptı.

Altıparmak Açıklaması

Belediye çalışanlarının kaygı ve sorunlarını dinleyen Altıparmak; "Önümüzde yerel seçimler var. Sizin için de çok önemi olan bir seçim. Belediye'de çalıştığınız için 5 yıl seçimi kazanan kişi ile birlikte çalışacaksınız. Bu sebeple her bir adayı tek tek dinlemek ve değerlendirmek hakkınız. Seçim sonrası işim ne olacak kaygılarınız var. Hepiniz aile geçindiriyorsunuz. Benim için işçi baş tacıdır. İşçinin ekmeği ile oynanmaz" dedi.

İşçilerin sorularını cevaplayan Belediye Başkan Vekili Altıparmak; "Yerel seçimlerde bende adayım. kendi adıma şunu söyleyebilirim ki hakkıyla çalışan kimseyi işsiz bırakmayız. Aksine yasa ile Dikili Belediyesine bağlandığınızda yasalar çerçevesinde maaşlarınızda iyileştirme de yapacağım. Dikili Belediyesi işçisi ne alıyorsa sizde aynı parayı alacaksınız" dedi.

Kendisine 'Çandarlı Belediyesine ait arsalar satılacak mı?' diye sorulmasına karşın Altıparmak; "Bizler son bir buçuk yıldır görev yapıyoruz. Yaptığımız hizmetler meydanda. Bu hizmetleri yaparken belediyenin bir tek malını dahi satmadık. Çandarlı'da da hizmet yaparken Çandarlı'nın malını satmayız. Ancak çok olağan üstü bir durum olur. Çandarlı halkının yararına yine Çandarlı halkının rızasıyla bir yatırım yapılır. O da sadece Çandarlı halkının menfaati için kullanılır" dedi.

Altıparmak; "Ben Çandarlı Belediyesi'nin yerinden yönetilmesinden yanaydım. İktidar partisi bir beldeyi, o beldenin halkına sormadan, danışmadan belediyesini kapattı. Üstelik hiç bir itirazı da dinlemedi. Şimdi ise bir başka parti iktidarın bu darbesine ortak olarak, Çandarlı'dan meclisine kimseyi almadı. Biz Çandarlı gibi değerli bir beldenin, belediye de temsil edilmesinden yanayız. Hiç düşünmeden 2.sıraya Çandarlı'dan bir kardeşimizi koyduk. Ben seçilmesem dahi mecliste sizi temsil edecek biri var" dedi.

Altıparmak son olarak da; "Ben emekli bir öğretmenim. Şimdi çiftçilik yapıyorum. Belediye Başkan vekilliği yaptığım süre içerisinde ne eşimin ne de benim yaşamım değişmedi. Bizim için aile hayatı, akşam yemeği kutsaldır. Gece yaşantısı nedir bilmeyiz. Yaşamım boyunca işime odaklandım. Görevimi de en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Eğitimci olmamım dışında bizim alın terimiz çiftçilikle uğraştığım için enginar tarlalarından gelir, zeytin toplamacılıktan gelir. Bu sebeple işçinin, emekçinin halinden iyi anlarım" dedi.

Kaynak: İHA