Bbp Genel Başkanı Destici Çankırı'da

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz, kim milleti bölmeye, kandırmaya, kamplaştırmaya ve oradan oy devşirmeye çalışırsa çalışsın onlara inat bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız, birlik ve beraberliği sağlayıp, doğrularla birlikte olacağız diyeceğiz" dedi.

Destici, partisinin Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak seçimler için yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek, seçimlerde büyük başarılar elde etmek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası çatışma ortamı içerisine girdiğini öne süren Destici, şöyle devam etti:
"Bu süreçte sayın başbakan kendi kafasında bir paralel örgüt üretti. Her gün 'paralel devlet' diye konuşuyor. Başka bir şey demiyor. Aşsızlıkla ve işsizlikle ilgili bir şey söylemiyor, Kırım'la, Suriye'yle ilgili bir şey söylemiyor. Terör ve PKK'yla ilgili bir şey söylemiyor. Varsa yoksa kendi oluşturduğu ve millete inandırmaya çalıştığı paralel örgütü hedef olarak yapmış. Milleti kamplaştırarak ve bölerek bir oy devşirmesi yapıyor. Her seçimde bunu yapıyor. Bir bakıyorsunuz karşısına CHP'yi koyuyor. Bir seçimde MHP'yi karşısına koyuyor. Her seçimde bir izahi düşman oluşturuyor ve savaşıyor. Neticede milleti ayrıştırıyor ve kamplaştırıyor. Büyük bir oy devşirme kampanyasıyla aynı düşüncelerle seçim meydanlarında herkesi sürüklemeye çalışıyor."
Parti olarak farklı olduklarını anlatan Mustafa Destici, "Biz, kim milleti bölmeye, kandırmaya, kamplaştırmaya ve oradan oy devşirmeye çalışırsa çalışsın onlara inat bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız, birlik ve beraberliği sağlayıp, doğrularla birlikte olacağız diyeceğiz. Şimdi sayın başbakan hedefine ablaları ve abileri almış. Çok değil 2011 seçimlerinde bu abla ve abiler bir bir ev ev, hane hane senin için oy toplarken bunlar Türkiye'nin en iyi ablaları ve abileriydi. Şimdi farklı davranınca en kötü ablaları ve abileri oldu. Bu millet sana inanacak mı sanıyorsun. Onlar dün neyse bugünde aynılar. Sen önce kendine bakacaksın ona göre bir karar vereceksin" diye konuştu.

- Kırım'daki gerginlik
Kırımlı Türklerin Rus tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Destici, şunları kaydetti:
"Milyonlarcası Sovyetler döneminde katledilip ya şehit edildi ya da sürüldü. Çoğunluğu da vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Yerlerine Ruslar yerleştirildi. Şu anda Ruslar Kırım'da çoğunluktalar. Rusya ne diyor 'Orada benim soydaşlarım var gerekirse oraları işgal ederim' diyor. Ben buradan sesleniyorum, 'Sayın başbakan, bırak paralel devleti, bırak ablaları, bırak abileri, bırak. Onların inlerine girmeyi bahsetmeyi bırak da dön Rusya'ya, dön Putin'e, de ki 'orada Ruslar varsa orası bir Türk, Kırım ve Tatar yurdudur. Sen yanlış bir adım atarsan karşısında Türkiye'yi bulursun.' Senin gündemin bu olsun sayın başbakan. Bırak CHP'yi, bırak ablaları, bırak abileri, bırak şu paralel devleti de şu seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz diyen PKK'nın siyasetçilerine, eş başkanlarına dön, de ki, 'Sen hangi özerklikten bahsediyorsun, hayallerinizi zindan ederiz. Bu vatanın bir karış toprağını değil, bir çakıl taşını da size vermeyiz' de. Sen bunu söyle. Millet senden bunu bekliyor. Millet senden Türkiye'yi terör belasından kurtarmanı bekliyor."
Kaynak: AA