Ak Parti Kars Milletvekili Kılıç Açıklaması

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, sosyal devlet olmanın başında devletin refahının, öncelikle insanın sağlığının, eğitiminin ve güvenliğinin sağlanmasıyla olduğunu bildirdi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, Kars'tan 350'nin üzerinde hastanın ambulans uçaklarla Kars'tan alınıp değişik kentlerdeki hastanelere götürüldüğünü belirtti.

Bunun çok önemli bir şey olduğunu vurgulayan Kılıç, "Her türlü imkanınız, sanayiniz, teknolojiniz, iliminiz, bilimiz olsa da bir insanınızın size ihtiyacı olduğu zaman onun en başında olan sağlıktır, siz ona 3-4 dakikada ulaşamıyorsanız, sizin birikimlerinizin hiçbir anlamı yoktur" ifadelerini kullandı.
Kılıç, sosyal devlet olmanın başında, devletin refahının, öncelikle insanın sağlığının, eğitiminin ve güvenliğinin sağlanmasıyla olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Kars merkezde 250 yataklı devlet hastanesi yaptık. Eğitim tipi sağlık ocağı yaptık. Kağızman'a 30 yataklı devlet hastanesi yapmışız, daha sonra da revize blokunu da yaptık. Sarıkamış'a 50 yataklı devlet hastanesi, 3 tane de aile sağlık menkezi yapmışız. Kars'taki hastane sayımız 4 taneymiş modern görünüme sahip olmayan, şimdi 6'ya çıktı. Arpaçay'da ilçe hastanesi yapıyoruz. Bunun hayalini kurmuyoruz. Kazması vurulmuş, binalar çıkmış. İnşallah yazın hepsi bitecek. Akyaka'da, Selim'de Digor'da da yapıyoruz. Başköy'de sağlıkevi yapıyoruz. Bunlar inşaatı devam edenler, bu yıl hizmete alacak olacaklarımız."
Kaynak: AA