Eceabat'ta 'Roman Derneği' Açıldı

Eceabat Maydos Roman Kültürü Geliştirme Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen bir törenle açıldı.

İsmetpaşa Mahallesi Yahya Çavuş Sokakta Derneğin açılışına Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Eceabat CHP Belediye Başkan Adayı Halil Duymaz, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Dayan, törende yaptığı konuşmada, romanın roman olmayandan, roman olmayanın da romandan hiç bir farkı ve üstünlüğü asla olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Dokuz ise toplumda hiç bir insanın ikinci sınıf vatandaş olmadığını belirterek, "Türkü, Lazı, Kürdü, Romanı adeta bir binanın tuğlaları kadar birbirlerine yakındırlar. Bunu kendimize hayat felsefesi edindik. Derneğin ilçemize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" 'dedi.

Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ramazan Işıldak, federasyona bağlı 21'inci derneği Eceabat'ta açtıklarını hatırlattı.
Işıldak, "Roman vatandaşlarımızın her konuda sıkıntıda toplumsal olarak hareket etmesini sağlayabilmek amacıyla Eceabat'ta böyle bir dernek kurduk. Yıllardan beri biz hep seçen olduk Allah nasip ederse bundan sonra roman vatandaşların içinden kardeşlerimizinde seçilen olmasını istiyorum" diye konuştu.

Dernek başkanı Levent Tunçer ise "Bizler romandan önce Türküz. Elhamdülillah Müslümanız. Bayrağımızdan ve toprağımızdan taviz vermeyiz. Irk olarak geri planda kalmış olsak da biz sizi de Eceabatımızı da seviyoruz. Bu ayrılık değil zenginliktir. Sizlerden bu zenginliklere sahip çıkmanızı bekliyoruz. Güçlü olmak, birlik olmak için biz de varız" şeklinde konuştu.

Programın sonunda düzenlenen eğlencede vatandaşlar derneğin kuruluşunu kutladı.
Kaynak: AA