Kırıkkale'de Zirai İlaç Bilgilendirme Toplantısı

Kırıkkale'de, zirai ilaçlar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce 6 tarım kredi kooperatifi ve 11 özel zirai ilaç bayisi ile Balışeyh Pancar Kooperatifi ve Ziraat Odası personeline çeşitli konularda eğitim verildiğini belirtti.

Kırbaş, zirai mücadele ilaçlarının toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmelik esaslarına uyulması gerektiğini belirterek, bayiler tarafından çiftçilere tavsiye dışı ilaçların satılamayacağını belirtti.

Göztaşı, kükürt ve toz tohum ilaçlarının orijinal ambalajlarının dışında satılacamayacağını ifade eden Kırbaş, bitki gelişim düzenleyicilerin yaprak gübresi adı altında, kükürt, göztaşı gibi bazı ilaçların da ruhsatsız satılamayacağını kaydetti.

Son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar ve yabancı ot ilaçları ile insektisit ve fungusit gibi ilaçların da aynı bölümde muhafaza edilemeyeceğini vurgulayan Kırbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İlaçlar bayi içerisinde uygunsuz şekilde gelişi güzel istif edilemeyecek, gıda maddeleri ve veteriner ilaçları satılamayacak. Özellikle kaçak ve ruhsatsız ilaç satışı yapılamayacak. Bayilerimize reçeteli satış konusunda gerekli uyarılar da yapıldı. Yönetmeliğe uymayanların iş yerleri 1 ay kapatılacak" dedi.


Kaynak: AA