Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

MHP lideri Devlet Bahçeli, sandıkların büyük oranda açılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Kameralar karşısına geçen Bahçeli, sandıkların büyük oranda açılmasının ardından bir açıklama yaptı.

Seçimlerin hazırlık dönemine rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun damga vurduğunu belirten Bahçeli, "Hukuksuzluklar ve ahlaksızlıklar sandıkta aklanmamış, temize çıkmamıştır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Mahalli idareler seçiminin kesin olmayan sonuçları büyük oranda belli olmuş milli irade tercihini yapmıştır. Türkiye çok zorlu engellerle dolu ve çekişmeli bir seçim sürecini geride bırakmıştır. Bu seçimlerin propaganda döneminde ahlaki, hukuki ve vicdani tüm değerler çiğnenmiştir. Yalan ve aldatma rekor kırmıştır.

Yandaş ve yakala medya gerçekleri örtmek, yanlışları gizlemek, ihanet ve melanetleri saklayabilmek amacıyla adeta geceyi gündüze katmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi devletin her türlü imkanını pervasızca kullanmış kamu kaynaklarını keyfince siyasi faaliyetlerine seferber etmiştir.

30 Mart seçimleri öncesinde adaletsizlik, karatma, baskı, dayatma, kamuoyu yönlendirmesi ve şantaj çok ciddi hız ve ivme kazanmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyeti toplumsal ve siyasal yapıyı aşırı şekilde germiş, bugüne kadar görülmemiş biçimde kutuplaştırmış ve millet iradesini çarpıtmıştır.

Bu seçimlerin hazırlık dönemine yakın tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu damgasını vurmuştur. Başbakan ve hükümeti somut delillere dayanan vahim iddiaların muhatabı olmuştur. Türk milleti hırsızlık yapanları, rüşvet alışverişine taraf olan failleri net olarak tanımış ve görmüştür. Başbakan ve partisi hangi sonucu alırsa alsın haksızlıklar, hukuksuzluklar ve ahlaksızlıklar sandıkta aklanmamış, temize çıkmamıştır.

Şurası açıktır ki 30 Mart mahalli idareler seçimleri sonrası Türkiye çok şeye gebedir. Ülkemizin içine sokulduğu dar boğaz kritik bir eşiğe gelmiş ve kötüleşerek tehlikeli bir noktaya kaymıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı çok iyi bilinmelidir.

Seçim sonuçları yargının yerine geçemeyecek, mahkemelerin görevini ifa edemeyecektir. Başbakan Erdoğan'ın kesin olmayan seçim sonuçlarına dayanarak yaptığı yeni ve sözde balkon konuşması Türkiye'nin bundan sonraki hal ve gidişatı hakkında önemli ipuçları vermiştir. Anlaşılan başbakan cepheleşmeleri teşvik ve tahrik etmeyi ısrarla sürdürecektir. Hükümetinin ve partisinin bulaştığı yolsuzluk kirini ve karanlık ilişkiler ağını hukuken temizlemeden muhalefete yüklenmesi, aklına estiği gibi muhalefete ayar vermeye teşebbüs etmesi her şeyden önce demokratik terbiye ahlaka hakarettir.

Başbakan Erdoğan'ın yeni Türkiye ucubesi yetmezmiş gibi yeni muhalefet nakaratlarını da seslendirmesi şüphesiz ki aymazlık, kendini bilmezlik ve akıl noksanlığıdır. Türkiye'yi hala şaibelerden arınmamış bir başbakan yönetmektedir. 30 Mart'ın istikameti nereye çıkarsa çıksın, siyasi neticeler neyi gösterirse göstersin iktidarda henüz rüşvet ve yolsuzluğun batağına sağlanmış kap kara vicdanlı bir zümre bulunmaktadır. Balkon konuşması vesilesiyle yanına alıp kalabalıkları selamlattığı kişi ya da kişiler yakayı kurtarmış ve suçlamalardan kurtulmuş değildir. Yakın gelecekte doğru ve helal kazanç kesinlikle kazanacak laik olduğu itibarına kavuşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin seçim ve tercihine saygı duymaktadır. 30 Mart seçimleri enine boyuna incelenecek ve analiz edilecektir. Her seçimlerde milli iradenin vermiş olduğu mesaj dikkatle değerlendirilecektir.

Yaşanan çok sıkıntılı siyasi süreçler ve imkanları kısıtlılığı göz önüne alındığında Milliyetçi Hareket Partisi önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. Bilhassa büyükşehir il, ilçe ve belde belediye başkanlıklarında ya kazanmış ya da kazanmanın eşiğine gelmiştir. Bu bizim açımızdan bir gelişme gelecek içinde ümitvari bir tablodur. Adalet ve Kalkınma Partisi seçim sonuçlarını doğru okumalı, Türkiye'nin bekası ve esenliği ile milletimizin huzur ve refahı için bundan sonra uygulayacağı politikalarda hassas hareket etmelidir. Önümüzdeki yeni dönemde siyasette daha çok uzlaşma daha çok ahlak daha fazla işbirliği daha fazla adalet ve karşılıklı saygı hakim olmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi milletinin kendisine verdiği yetki, destek ve gösterdiği teveccühle yeni bir görev ve sorumluluk üstlenmiş olup bunun gereğini milli menfaatler doğrultusunda daha da etkili ve kararlı bir muhalefet anlayışıyla icra edecektir. Bundan herkes emin olmalıdır. Mahalli idareler seçimleri süresince partimizin başarısı için var gücüyle çalışan milletimizle kucaklaşan, bütün imkanlarını seferber eden aziz teşkilat mensuplarımıza, adaylarımıza ve dava arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Seçimlerden başarı ile çıkan arkadaşlarımı kutluyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve muhterem adaylarına destek vermiş vatandaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Seçimlerden çıkan sonucun milletimize, demokrasimize ve partimize hayırlı olmasını cenabı Allah'tan diliyorum.

Süreç devam ediyor ama yakın il ve ilçelerde bu itirazlar başlatılmıştır. YSK'nın kararlarına bakmak lazım artık bizim elimizdeki verilere değil. Televizyonların siyasi iktidara yakınlığı ile doğru orantılı verdiği oranlar."