Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bu seçim Türkiye'nin istikrarı için 'evet' diyebileceğimiz bir seçimdir. Ülkenin refahı ve geleceği için 'evet' diyeceğimiz bir seçimdir" dedi.

Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan Babacan, 30 Mart yerel seçimlerinden bir gün önce Sarıyahşililer ile olmak isteğini söyledi.

Yerel seçimlerin başta Sarıyahşi olmak üzere tüm Türkiye'ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Babacan, "Bu seçimler belki yerel seçimler gibi görünüyor. Sadece belediye başkan ve meclis üyelerini seçiyormuşuz gibi duruyor ama son 3 ayda yaşadıklarımızı görüyoruz. Memlekette genel seçim havası var" şeklinde konuştu.

Yarın gerçekleşecek olan yerel seçimlerde sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğini aktaran Babacan, "Bu seçim, Türkiye'nin istikrarı için 'evet' diyebileceğimiz bir seçimdir. Ülkenin refahı ve geleceği için 'evet' diyeceğimiz bir seçimdir. Türkiye'nin istikrarı için 'evet' diyebileceğimiz bir seçimdir. Bunun herhalde farkındayız. Oy pusulalarını önümüze koyduklarında belediye başkan adaylarını göreceksiniz. Meclis üyelerini göreceksiniz. Unutmayın ülkemizin yavru, çocuk ve torunlarımızın Türkiyesi için ve Türkiye'nin güçlenmesi için Türkiye'nin güçlü bir şekilde yola devam etmesi için ne diyeceğiz, 'evet' diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Babacan, Türkiye'nin artık bölgesinde parlayan bir yıldız konumuna geldiğini belirterek, Türkiye'nin dünyada küresel bir aktör olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin 4 bir köşesinde ambulans sitemini kurduklarını aktaran Babacan, şunları anlattı:
"Bakın doğu ve güneydoğuda kapanan yollarda, paletli ambulanslarla gidiyoruz. Bebek bekleyen anneleri de yaklaşık doğum tarihinden 10 gün önce dağlardaki köylerden şehre indirip hastaneye bırakıyoruz. 10 gün boyunca hastanede bakıyoruz. Böyle ulaşması zor yerlerde böyle hizmetler var. 10 gün boyunca hastanede bakıldıktan sonra tekrar köylerine gönderiyoruz. Çok şükür Türkiye bu duruma geldi. Bakın bu içimizdeki fitne ve fesata aman dikkat edelim. Çok dikkat edelim. Nitekim bu seçim, Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'nin istikrarı için, ülkemizin istiklali için tercih kullanılan bir seçim."
Babacan, Türkiye'nin geçmişi ve geleceği arasında çok büyük farklılıkların bulunduğunu belirterek, "Demokraside ilerledik. Özgürlüklerde ilerledik. Ekonomide ilerledi. Bakın bu ülkede, darbe sorunu vardı. Bu ülke askeri darbelerden çok çekti. Hamdolsun o günler geride kaldı. Halka ve millete güvenen bir yönetim anlayışı var. Yasaklarla mücadele verdik" dedi.

Kaynak: AA