Yozgatlı Gençler 'Seyyah Bizim İller Projesiyle” Yozgat ve Çevre İlleri Tanıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Seyyah Bizim İller Projesi kapsamında düzenlenen geziler, Yozgatlı gençler, Yozgat’ı ve çevre illeri tanıyor.

Yozgatlı Gençler 'Seyyah Bizim İller Projesiyle” Yozgat ve Çevre İlleri Tanıyor

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ilçelerde başarılı gençleri en güzel ortamlarda ağırlamak devlet adına misafir ederek Yozgat’ı tanıtıyor. 14-17 ve 18-26 yaş arası gençler, Kız Erkek grupları ayrı olarak 16 Şubat - 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında sürecek olan Seyyah Bizim İller Projemiz ile Yozgatlı gençleri yeni ortamlarla yeni arkadaşlarla ile buluşturduklarını ifade eden Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, “İlçelerden il merkezi ve Hattuşaş gezdirerek tekrar ilçelerine dönen gençler hayatının unutulmaz bir kesit yaşıyorlar. Yozgatlı olup da Yozgat’ı hiç görmeyen çocuklarımız var. Bu sebeple biz gençlerimize önce Yozgat’ı tanıtmaya çalışıyoruz. İl merkezimize gelen gençlerimiz, Çamlık Milli Parkını geziyor, Şahin Tepesinden Yozgat’ı izliyor ve Yozgat’ı tanımaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Yerköy ve Şefaatli ilçelerimizden gelen gruplarımıza Hattuşşaş’ı gezdirdik” dedi.

Yozgat merkezdeki üniversite ve lise okuyan gençleri de Amasya, Kayseri, Nevşehir, Ankara ve Samsun gibi yakın illere götürmeyi düşündüklerini ifade eden Sapmaz, “Gençlerin görerek öğrenmelerine milli ve manevi değerleri öğrenilmesine vatan millet sevgisi beraber paylaşma duyguların artmasına bu gezilerin katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yapılan gezilerimizin ardından gençlerimizden çok güzel geri dönüşümler alıyoruz. Bu geziler, var olan Milli ve manevi bilinçlerinin artmasına birlik şuurunun katmerleşmesine katkı sağlıyor. Bu geziler ayrıca gençlerimizin devletin gücünü sevgisini yanlarında hissetmeleri değerli olduklarını anımsamalarına sebep oluyor. Gezilerle, ders ortamında yorulan gençler bir nebze yorgunluklarını atıyorlar. Gençlik Spor Bakanlığın “Güçlü Yarınlar İçin” sloganıyla gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Bu gezilere katılmak isteyen gençlerimiz, bilgi ve başvuru için İl-İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüklerimize veya Gençlik Merkezi Müdürlüklerimize müracaat edebilir. 18 yaş altı gençlerimiz veli izin belgesi ve kimlik fotokopileri ile Gençlik Merkezimizi teslim etmeleri gerekiyor . Projemize katılım tamamen ücretsizdir. Gençlerimizin bu fırsattan yararlanmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA