Afetzedeler Unutulmadı

Vali Vahdettin Özcan, afetzedelere son 3 yıl içinde 4 milyon 890 bin lira para yardımı yapıldığını söyledi.

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin her zaman afetzedelerin yanında olduğunu vurguladı.
Vatandaşlara, devletin sıcak yüzünü göstermeye devam ettiklerini bildiren Özcan, şöyle konuştu:
"2010 yılında Ilgaz ilçemize bağlı Mülayim köyünde çıkan yangında 8 ev yanmıştı. Valilik olarak anında yardım elimizi uzattık. 240 bin lira destek vererek, afetzedelerin yeniden ev sahibi olmalarını sağladık. Yine Mülayim köyünde 2011 ve 2013 yıllarında yaşanan heyelanda, 41 konut zarar gördü. 1 milyon 612 bin liralık para yardımıyla, vatandaşımızın yeniden ev sahibi olmasına katkı sağladık."
Özcan, Yapraklı ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde 2011 ve 2012 yılında yaşanan heyelanda, 59 evin zarar gördüğünü ifade ederek, vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmak için 1 milyon 744 bin lira para desteği sağladıklarını dile getirdi.
Yapraklı ilçesine bağlı Ovacık beldesinde yaşanan yangında, 20 evin zarar gördüğünü hatırlatan Özcan, "Yangında bazı evler ve ahırlar zarar gördü. Bu zararın ortadan kaldırılması için afetzedelerimize 1 milyon 118 bin lira destekte bulunduk. Halkımızın her zaman yanında olacağız. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Afetzedelere son 3 yıl içinde 4 milyon 890 bin lira para yardımında bulunuldu" dedi.

Özcan, Şabanözü ilçesinin Çerçi köyünde yaşanan heyelanda zarar gören afetzedelere ise 176 bin lira para yardımında bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA