Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Dün ulusal güvenliğimizi tehdit edici bir yayın yaptılar. Ne diyeceğiz bu insanlara? Bu vatan hainliği dışında nedir sorarım size? Vatan hainliğidir. Başka bir şey değildir" dedi.

Elvan, Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir seçim olduğunu söyledi.

Her bir vatandaşa, her bir bireye, yaşananları anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Elvan, "Türkiye'nin istikrarı için, Türkiye'nin geleceği için yapıyoruz bunu. Sayın Başbakanımızın da sesini gördünüz. Sadece Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için biz bu fedakarlıkları yapıyoruz ve yapacağız" diye konuştu.

- "Vatan hainliğidir"
İktidara geldikleri günden bugüne kadar milli iradeyi hiçbir zaman ayaklar altına aldırtmadıklarını, ezdirmediklerini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar sizin emanetinizi ne darbecilere ne de işbirlikçilere teslim etmedik, etmeyeceğiz. Ne askeri vesayete, ne de sivil vesayete asla ve asla izin vermeyeceğiz. Yaşlı amcalarımız, dedelerimiz bunu çok iyi bilirler. Ne çileli eziyetler çektiniz. Sandığa gittiniz oy verdiniz. Sizin oyunuzun önemi bile yoktu. Ama bugün biz sizinle bütünleştik. Başbakanımız sizlerle bütünleşti. Biz iktidara gelir gelmez darbe hazırlıkları yapmaya başladılar. Yıllarca sürdü. Arkasından partimizi kapatmaya kalkıştılar. Hemen arkasından muhtıra vermeye kalktılar ama Recep Tayyip Erdoğan dimdik ayakta durdu. Recep Tayyip Erdoğan dünyanın gıpta ile baktığı gerçek bir dünya lideri. 2002 yılından 2014 yılına kadar, şu son ana kadar... Dün ulusal güvenliğimizi tehdit edici bir yayın yaptılar. Ne diyeceğiz bu insanlara? Bu vatan hainliği dışında nedir sorarım size? Vatan hainliğidir. Başka bir şey değildir."
- "Sandık burada, milli irade burada"
Elvan, göreve geldikleri günden bu yana birçok engelle karşı karşıya kaldıklarını, Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde hepsini bir dozer gibi ezip geçtiklerini, geçmeye de devam edeceklerini dile getirdi.
Türkiye'nin istikrarı ve geleceği için bunların hepsini yapacaklarını anlatan Elvan, sözlerine şöyle devam etti:
"Sayın Başbakanımız geçmişte birilerinin yaptığı gibi dara geldiğinde 'ben şapkamı alır giderim' demedi. Biz Türkiye'nin 4 bir yanını şantiyeye çevirdik. 79 yılda yapılandan daha fazlasını 12 yılda tamamladık. Dünyanın en önemli projelerini uygulamaya koyduk. Tüm dünyanın gıptayla baktığı bu projeler hızla ilerliyor. Türkiye kalkınıyor, Türkiye gelişiyor. Bu ülkede gerçekten taş üstüne taş koymaya cesareti olmayanlar, projesi olmayanlar, milli iradeden umudunu kesenler bize saldırmaya başladılar. Onlara tavsiyemiz şudur; varsa projeniz, gelin kardeşim. Sandık burada, milli irade burada, saygı duyacaksınız."
- "Biz sizler için her türlü mücadeleyi vermeye razıyız"
Milletvekili olduğu günden bugüne kadar Sarıveliler halkı ile birlikte olduğunu, onlarla kucaklaşıp bütünleşmeye çalıştığını ifade eden Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sizlerin her talebini istisnasız yerine getirdim, bundan sonra da getireceğim. Ancak benim size kucak açtığım kadar siz bana kucak açmadınız. Bunu peşinen söyleyeyim. Siz gölet dediniz. Onu yatırım programına kim aldırdı? Lütfi Elvan. Kim yaptırdı o göleti? Lütfi Elvan. Belediye başkanı yaptırmadı o göleti. Arkasından dediniz ki 'bizim kanalizasyon ihtiyacımız var'. İller Bankasıyla görüştük, hibe programını çıkardık ve kanalizasyon projenizi gerçekleştirdik. Birileri buna sahip çıkıyorsa, bu yanlıştır. Bunu da yaptıran Lütfi Elvan'dır. Arkasından toplu konutlar istediniz. TOKİ ile görüştük, inşaat başladı ve yapıldı. Biz konut yapıyoruz, başka birileri sahip çıkıyor. Bu olmaz. Bizim Taşeli bölgesinde 3 ilçemiz, 3 de beldemiz var. Ben Ulaştırma Bakanı olarak, sizin kardeşiniz olarak 6-0 istiyorum. AK Parti dışındaki bazı belediye başkan adayları diyorlarmış ki 'biz şimdi seçimi kazanalım da seçimden sonra AK Parti'ye geçeriz'. Değerli kardeşlerimiz; bizim yolumuz diğer parti adaylarına kapanmıştır. Diyorlar ki bize 'nefret tohumları saçın, ayrımcılık yapın' diyorlar. 'Vesayeti kabul edin' diyorlar. Biz şunu söylüyoruz; biz bütünleştiriciyiz, birleştiriciyiz, biz seven insanlarız. Biz vatanımızı da bayrağımızı da devletimizi de seviyoruz. Milletimizi de seviyoruz. Biz sizler için her türlü mücadeleyi vermeye razıyız. Biz sizin emanetinizi hiçbir zaman yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Sizin de bize güçlü bir destek vermeniz gerekiyor. Biz dağları deliyoruz, biz bu ülkede aş üretiyoruz, iş üretiyoruz. Bu ülkeyi geliştiriyoruz, bu ülkeyi kalkındırıyoruz ama birileri bundan rahatsızlar."
Elvan daha sonra miting alanındaki vatandaşlara karanfil dağıttı.

Kaynak: AA