Çelebi'de Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Yardımcısı Ömer Karaçalı ile beraberinde Diş Hekimi Hasan Zengin ve sağlık memuru Kenan Aydoslu tarafından ilçe merkezi ile Alıcıyeniyapan köyü ilk ve ortaokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konularında uygulamalı eğitim verildi.

Kaymakam Yunus Can İnal, çocuklardaki ağız bakımının kontrol ve muayenesinin yapılarak gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek unsurların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

İlçede sağlık konularında duyarlı olduklarını kaydeden İnal, ailelerin de ağız ve diş sağlığı konularında çocuklarına önderlik yapması gerektiğini söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Yardımcısı Karaçalı, öğrencilere dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği, güzel ve sağlıklı dişlere nasıl sahip olunacağı konularında eğitim verdi. Dişlerin günde en iki kez fırçalanması gerektiğini ifade eden Karaçalı, şöyle konuştu:
"Ağız ve diş sağlığını korumak ve diş çürüklerinin önüne geçebilmek için dişlerin düzenli olarak fırçalanması gerekir. Çürük olma ihtimali olan dişe gerekli müdahale yapılmaması durumunda önce soğuk, sıcak yiyecek ve içeceklerde hassasiyet, devamında da dişte sürekli ağrı oluşabilmektedir. Dişler üzerinde oluşan beyazlıklar veya kahverengi ya da siyah lekeler görüldüğünde diş çürüğü başlamış demektir. Bu durumda vakit geçirmeden diş hekimine muayene olmak gerekir."
Eğitim sonrası öğrencilerin, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilerek tarama sonucunda bazı öğrencilerin tedaviye ihtiyaçlarının olması nedeniyle gerekli yönlendirmelerin yapıldığı belirtildi.
Etkinlikte, ağız ve diş sağlığı eğitimi sonunda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.
Kaynak: AA