Chp Genel Başkan Yardımcısı Oran Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkede yolsuzluğu sona erdirmek istiyoruz. Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk olmamalı, olamaz. Sonuç itibarıyla çalınan her kuruş, yapılan her türlü yolsuzluk, alınan her türlü rüşvet sizlerin cebinden gidiyor, sizlerin kesesinden gidiyor, sizlerin cüzdanından gidiyor" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Sinop'a gelen Oran ile CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, partisinin Dikmen ilçesindeki seçim irtibat bürosunda partililerle bir araya geldi.
Oran, burada yaptığı konuşmada, CHP olarak 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sadece bir yerel seçim gözüyle bakmadıklarını belirtti.

Yerel seçimlere Türkiye'nin her yerinde tam manasıyla hazırlandıklarını belirten Oran, şunları kaydetti:
"Projelerimiz var, uygulayacaklarımız var, geçmişte uyguladıklarımız var ve bugün belediye başkanlarımızın ortaya koydukları başarılar var. Şunu da bilmenizi isterim pazar günü genel seçim olsa pazartesi biz iktidar oluruz. Pazartesi iktidar olduktan sonrada şu anda Cumhuriyet Halk Partisi olarak dört yıl hükümet programımız hazır. Bu dört yıl bakanlar kurulumuz hazır ve ilk yüz gün eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten ekonomiye, tarımdan sanayiye, ulusal güvenlikten terörle mücadeleye, dış politikaya kadar 100 gün ne yapacağımızı, bütün planlarımız hazır. Bugün Türkiye'de hem yerel seçimlerde hem genel seçimlerde iktidar partisiyle mücadele edebilecek, tek başına mücadele edebilecek ve tek başına iktidar partisinin yakasından tutup alaşağı edebilecek bir tek parti var, o parti de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkede yolsuzluğu sona erdirmek istiyoruz. Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk olmamalı, olamaz. Sonuç itibarıyla çalınan her kuruş, yapılan her türlü yolsuzluk, alınan her türlü rüşvet sizlerin cebinden gidiyor, sizlerin kesesinden gidiyor, sizlerin cüzdanından gidiyor."
"Peygamber efendimiz, 'Hırsızın, yolsuzluk yapanın, rüşvet alıp verenin, cenaze namazı kıldırılmaz' der, 'Böyle yapan birisinin orucu da namazı da kabul olmaz' der" ifadelerini kullanan Oran, "Ama bir şey daha söyler, 'Eğer ortada hırsızlık varsa eğer ortada yolsuzluk varsa eğer dönüp de ses çıkartmıyorsanız, eğer görmemezlikten geliyorsanız, o zaman sizde o suça ortak olursunuz.' Bugün yerelde veya genelde iktidar partisi, yolsuzluğa bulaşmıştır. Yolsuzluklarını kabul etmişlerdir. Bakanlar istifa etmişlerdir. Başbakan Erdoğan bu konuda herhangi bir savunma yapmayıp, sadece örtbas etmeye çalışmaktadır" diye konuştu.

Her zaman inançlara saygılı olduklarını vurgulayan Oran, "Bugüne kadar inançlar üzerinden bize çok ciddi saldırılar yapıldı. Din üzerinden geçinenler, dinle ilgili yaptıkları şeyler ortaya çıktı, gerçek yüzleri ortaya çıktı. Kutsal kitapla Kur'an-ı Kerim, ayetle sureyle maalesef bu partinin bakanları, iktidar partisinin bakanları alay ettiler. Maalesef Bakara suresiyle surelerle dalga geçtiler, makara yaptılar. Bugüne kadar din üzerinden siyaset yaptılar, dinden geçindiler ama artık bitti" dedi.

Kaynak: AA