İri Kafalı Doğan Buzağı Görenlerin İlgisini Çekiyor

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Çukurcak köyünde bir çiftlikte doğan ikiz buzağılardan birinin kafısının, normalden büyük olması görenlerin ilgisini çekiyor.

Çukurcak köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Ömer Hurma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, simental cinsi ineklerinden birisinin ikiz doğum yaptığını, doğan buzağılardan birinin kafa kısmının top büyüklüğünde olduğunu söyledi.

Buzağıyı gördüklerinde ilk etapta korktuklarını belirten Hurma, şöyle konuştu:
"Simental cinsi süt hayvanımın doğum yapacağını öğrendim ve ahıra gittim. Doğum sağlıklı bir şekilde gerçekleşti. Bir kaç dakika sonra ikinci buzağının olduğunu fark ettik ve hemen hazırlık yaptık. İkiz olduğuna çok sevinmiştik fakat buzağı doğduktan sonra kafasının küçük bir top büyüklüğünde olduğunu gördük. İlk başta çok şaşırdık ve korktuk. Daha sonra doğumu tamamladık. İlk defa böyle bir şeyle karşı karşıya geliyorum. Ardından veteriner çağırdık. Veteriner hekim bize buzağının doğumsal rahatsızlığı olduğunu söyledi.

"
Buzağılara Hasret ve Sıla adlarını verdiklerini, onlara çok alıştıklarını ve her gün elleriyle beslediklerini bildiren Hurma, kafası büyük olarak doğan buzağının büyüdükçe kafasının da büyüdüğünü, ölmesinden korktuklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA