Kırım'da Rusya'ya bağlanma kararı kutlanıyor

Kırım ve Sivastopol'ün resmen Rusya'ya bağlanmasını öngören yasa onaylanmıştı

Kırım'da Rusya'ya bağlanma kararı kutlanıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım ve Sivastopol'ü resmen Rusya'ya bağlayan yasayı imzalamasının ardından, Moskova, Kırım ve Sivastopol'de havai fişek gösterileri düzenlenmesini istedi.

Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını kutlamak için, başkent Moskova'da TSİ 22.00'de 10 ayrı bölgede havai fişek gösterisi düzenlendi. Moskova dışında Kırım ve Sivastopol'de de havai fişek gösteri düzenlendiği bildirildi.

Putin, bugün Kırım ve Sivastopol'ün resmen Rusya'ya bağlanmasını öngören yasayı imzalamıştı.

Kremlin Sarayı'ndaki Ekaterinskiy Salonu'nda gerçekleşen törende, Putin, Parlamento'nun alt ve üst kanatlarının onayından geçerek masasına gelen, "Kırım ve Sivastopol'ün Rusya'ya bağlanması ve yeni federal bölgeler oluşturulmasını" öngören yasaya imza atmıştı.

1 Ocak 2015 yılına kadar geçiş süreci işletilecek

Yürürlüğe giren yasa ile Rusya Anayasasının 65'inci maddesinde değişikliğe gidildi ve 83 olan bölge sayısı 85'e çıkartıldı. Buna göre, Kırım'ın Rusya'ya tam olarak entegre edilmesi için 1 Ocak 2015 yılına kadar geçiş süreci işletilecek. Bu süreçte, genel ve yerel yönetim organlarının şekillendirilmesinin yanı sıra ekonomik, sosyal, askeri ve kanuni yapılanmalar tamamlanacak. Ayrıca Kırım'ın resmi dili olarak "Rusça, Ukraynaca ve Kırım-Tatarcası" belirlendi.

Kırım ve Sivastopol'ün Ukrayna ile olan sınırları, devlet sınırı kabul edilirken, bu bölgede sürekli yaşayanlar Rusya vatandaşı kabul edildi.
Kaynak: AA